back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ξεκινούν από αύριο τα δρομολόγια στον σιδηρόδρομο – Από 1/4 η γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Σταδιακή επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού έργου από αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου, με στόχο έως τις 11 Απριλίου να έχει αποκατασταθεί στο σύνολο του δικτύου.

Η αρχή θα γίνει με δύο προαστιακές γραμμές, κάθε μέρα θα προστίθενται περιφερειακές διαδρομές σε όλη τη χώρα, ενώ η κρίσιμη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει τη λειτουργία της την 1η Απριλίου.

Τα δρομολόγια που ξεκινούν αύριο είναι:

Προαστιακός: Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα
Το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα
Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
Προαστιακός Πάτρα – Ρίο
καθώς και δύο ζεύγη εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για αυστηρά πρόσθετα μέτρα ώστε να εμπεδωθεί αίσθημα ασφαλείας στο επιβατικό κοινό, με αιχμή τους δύο σταθμάρχες ανά σταθμό, τη μειωμένη ταχύτητα, στα 80 χιλιόμετρα την ώρα για τον προαστιακό και τις εμπορικές αμαξοστοιχίες και τα 100 για τις επιβατικές, δύο μηχανοδηγούς ανά τρένο και έναν επιπλέον συνοδό για τους προαστιακούς και τρεις συνοδούς (από δύο έως σήμερα) για τις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Εν τω μεταξύ το πινγκ – πονγκ των ευθυνών καλά κρατεί. Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι τόσο ο σταθμάρχης της Λάρισας, όσο και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί του οι οποίοι συμμετείχαν στον ίδιο κύκλο εκπαίδευσης, «δεν είναι επαρκώς καταρτισμένοι για να επιτελούν τα κρίσιμα καθήκοντά τους» ρίχνοντας την ευθύνη στον ΟΣΕ για αυτό.

Από την άλλη ο Οργανισμός απαντά ότι η Αρχή ήταν ενήμερη και την κατηγορεί για υποτίμηση των καταγγελιών των εργαζομένων για τις συνεχείς βλάβες στον Σιδηρόδρομο, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και την καθυστέρηση της υλοποίησης των συμβάσεων για την αυτοματοποίηση του δικτύου.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το μπάχαλο με την τηλεδιοίκηση, για την οποία ξέσπασε νέα πολιτική αντιπαράθεση. Η κυβέρνηση επιμένει ότι στον σταθμό της Λάρισας υπήρχε τηλεδιοίκηση και ότι ο σταθμάρχης την παρέκαμψε με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, ενώ η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι τηλεδιοίκηση στην Λάρισα δεν υπήρχε και ότι οι τηλεδιοικήσεις στο δίκτυο δεν είχαν μεταξύ τους επικοινωνία. Και μέσα σε αυτόν τον «πόλεμο» ανακοινώσεων, συγγενείς των 57 θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη απαιτώντας δικαίωση…

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα