back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άγνωστος πίνακας του Τζάκσον Πόλοκ βρέθηκε στη Βουλγαρία

Διαβάστε επίσης

Ένα έργο άγνωστο μέχρι σήμερα του διάσημου αφηρημένου εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη Τζάκσον Πόλοκ ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία. Το έργο είναι αυθεντικό και ενδέχεται να έχει αξία έως και 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως μετέδωσε η Εθνική Ραδιοφωνία της χώρας επικαλούμενη ειδικούς.

«Πρόκειται για μια διεθνή επιχείρηση με τη συμμετοχή της Europol, της Ελλάδας και άλλων χωρών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Πέταρ Τοντόροφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Novinite. «Προς μεγάλη μας χαρά καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε και να κρατήσουμε το έργο αυτό και αυτή τη στιγμή η γνώση μας υποδηλώνει ότι πρόκειται για αυθεντικό», πρόσθεσε.

Ο πίνακας ήταν μέρος της συλλογής του ηγέτη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου, ανέφερε η Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση από πηγές που γνωρίζουν την έρευνα.

https://twitter.com/novinite_com/status/1638504752160931845

Πληροφορίες σχετικά την περιγραφή του έργου δεν έχουν γίνει γνωστές.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, στο πλαίσιο της διεθνούς αυτής επιχείρησης συνελήφθησαν πολλά άτομα, περιλαμβανομένων Βούλγαρων πολιτών.

Ο Τζάκσον Πόλοκ φημιζόταν για την τεχνική του dripping. Κατά την τεχνική αυτή ο Πόλοκ τοποθετούσε στο έδαφος τον καμβά και έσταζε με χαοτικό τρόπο τη μπογιά πάνω του. Η καλλιτεχνική του πορεία του διακόπηκε απότομα, καθώς σκοτώθηκε το 1956 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ενώ, σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Novinite

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα