back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια με έναν τραυματία σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι έξω από το εφετείο στην οδό Λουκάρεως. Σύμφωνα τις έως τώρα πληροφορίες 30 άτομα οπαδοί ομάδας έξω από το εφετείο στην οδό Δέγλερη επιτέθηκαν σε δύο άτομα αντίπαλης ομάδας. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένα άτομο από μαχαίρι στο μηρό ενώ υπήρξε επέμβαση των ματ με χημικά και κρότου-λάμψης.

Κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας καθώς συνταξιούχοι της εμπορικής τράπεζας πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών μέσω της Σταδίου.

Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα», τόνισε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ζητήματα της Μυκόνου.

Χθες ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές».

Αναφερόμενος στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα φροντίσει να πέσει άπλετο φως στο τι έγινε όχι μόνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στο σταθμό της Λάρισας, αλλά στο πώς φτάσαμε σε εκείνο το βράδυ. Προανήγγειλε συζητήσεις με την Ιταλίδα πρωθυπουργό και επαναδιαπραγματεύσεις με την Hellenic Train για το ζήτημα της επένδυσης στους σιδηροδρόμους.

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο που πολιτεύεται στο θέμα αυτό, ενώ υπογράμμισε ότι ” το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε στη Λάρισα από τον Νοέμβριο του ‘22 και αυτό δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας”.

Η στρατηγική του Πρωθυπουργού σε όλα, είναι «η στρατηγική της συγκάλυψης και της υποκρισίας, έναντι της αλήθειας και της δικαιοσύνης που αποτελεί σήμερα απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την συνέντευξη του Πρωθυπουργού, κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στη Βουλή με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «χθες, αντί για ειλικρινείς εξηγήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε για άλλη μια φορά τη συγκάλυψη των ευθυνών» ενώ σε παλιές του δηλώσεις είχε πει ότι στόχος του είναι η ιδιωτικοποίηση και του νερού».

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα μεγάλα ψέματα. Η καθαρή αλήθεια είναι ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση και δεν είναι σωστό να ιδιωτικοποιηθεί, απάντησε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Πρωθυπουργός φαίνεται ότι πήρε προαγωγή από πρίγκιπας σε αυτοκράτορα, σχολίασε μεταξύ άλλων μέσω ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος. Λίγο έως πολύ είπε ότι μπορεί να φταίνε όλοι γύρω τριγύρω, να φταίνε οι προηγούμενοι, να φταίνε έως και οι υπουργοί του, όλοι εκτός από τον ίδιο.

Η συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση ενός εγκλήματος, το χειρότερο όμως ήταν ότι κατέληγε στην αθώωση των πραγματικών ενόχων για αυτό το έγκλημα, επισημαίνει το ΚΚΕ.

Από την Τετάρτη 29 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ το «καλάθι των νονών», για να διευκολύνει τις αγορές δώρων εν όψει Πάσχα, ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Από τις 4 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο και το «Καλάθι του Πάσχα».

Για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών συνελήφθη χθες προπονητής αθλητικού συλλόγου στην Ηλιούπολη μετά από ένταλμα σύλληψης.

Από το 2009 έως και το 2020, ο κατηγορούμενος προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα. Ακολούθως, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος τους. Μέχρι στιγμής προκύπτει ότι ο συλληφθείς έχει ενεργήσει γενετήσιες πράξεις σε βάρος τουλάχιστον πέντε 5 κοριτσιών.

Φρίκη από υπόθεση και στη Βόρεια Ελλάδα για βιασμό 16χρονης, από τον ίδιο της το νονό, ηλικίας ηλικίας 78 ετών. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη με ένταλμα προσωρινής κράτησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων περίπου για ένα χρόνο ο συλληφθείς σε περιοχή της Χαλκιδικής, έδινε στο κορίτσι κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ και ακολούθως την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις.

Τον ρόλο των τριών συλληφθέντων και αν εμπλέκονται σε κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων ερευνά η αστυνομία μετά την αποκάλυψη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης που διέμενε σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη. Παράλληλα αναζητείται τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο που φέρεται να έχει κακοποιήσει το κορίτσι, το οποίο χθες έδωσε την πρώτη του κατάθεση παρουσία παιδοψυχολόγου.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 36χρονος που δολοφόνησε τον 45χρονο στο Δροσερό Ξάνθης. Στη φυλακή οδηγήθηκαν επίσης μετά την απολογία τους, και οι δύο γιοι του και ο γαμπρός του.

Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού (HDP) κι οι σύμμαχοί του δεν θα κατεβάσουν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου, ανακοίνωσε η Πέρβιν Μπουλντάν, μέλος της προεδρίας του κόμματος θέτοντας ένα ακόμη πρόσκομμα στις προοπτικές επανεκλογής του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο η Περβίν Μπουλντάν δεν αποσαφήνισε αν θα υποστηριχτεί από τη συμμαχία ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε νωρίτερα στη Γερμανία κατά τη διάρκεια επιδρομής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας σε χώρους των «Πολιτών του Ράιχ» στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Επίσης έρευνες για την οργάνωση γύρω από τον πρίγκιπα Ερρίκο 13ου του Ρόις, ο οπoίος σχεδίαζε ένοπλη εισβολή στην Bundestag πραγματοποιούνται και στην Ελβετία.

Από την Τρίτη 28 έως και την Πέμπτη 30 του μηνός θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου. Με εμβόλιμη καταβολή, την Παρασκευή θα δοθεί σε 1.112.000 συνταξιούχους το επίδομα προσωπικής διαφοράς έως 300 ευρώ. Ακόμη στην καταβολή του επιδόματος των 300 ευρώ σε επιπλέον 5.456 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους , προχωρά σήμερα η ΔΥΠΑ.

Δέκα χρόνια λειτουργίας κλείνει το Βιομηχανικό μουσείο φωταερίου….Η σχετική συνέντευξη τύπου αυτήν την ώρα στο Innovathens της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Η Νάνσυ Αγγελοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα