back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας  μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης. Κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.  Η στάση ΦΙΞ, τερματικός σταθμός του Τραμ μέχρι τη 1.30. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.  

“Κάτω από τη βαριά σκιά της πρόσφατης σιδηροδρομικής τραγωδίας που στέρησε αδόκητα τη ζωή από τόσους συμπολίτες μας – νέους ανθρώπους στην πλειονότητά τους, γιορτάζουμε την επέτειο της ένδοξης Επανάστασης του 1821, έχοντας πάντα ως πυξίδα τις αξίες των προγόνων μας”, το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, προς τον απόδημο Ελληνισμό.  

Ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Κατά τις ίδιες πηγές, στην επιστολή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον. 

«Σήμερα είναι μέρα περηφάνιας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όπου γης», αναφέρει σε δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας για την 25η Μαρτίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Τήλο, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.  

«Χρόνια πολλά στον ελληνικό λαό για την εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας!» εύχεται σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα. «Τιμούμε τη γενναιότητα όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας τους και γιορτάζουμε τις αξίες της δημοκρατίας και της κυριαρχίας που πρεσβεύει η Ελλάδα» τονίζεται στο μήνυμά της. 

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ανδρών που άνοιξαν πυρ χθες το βράδυ εναντίον των δύο 16χρονων στη Βούλα τραυματίζοντας στο πόδι τον έναν, έχουν εξαπολύσει οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. Στο σημείο βρέθηκε ένας κάλυκας από πυροβόλο όπλο τον οποίον περισυνέλεξαν ενώ κομβικές θεωρούνται οι καταθέσεις των δύο παιδιών προκειμένου να εξακριβώσουν αν οι δράστες γνωρίζουν τους ανήλικους ή αν πριν από τον πυροβολισμό προηγήθηκε καβγάς.  

«Επίσημη επίσκεψη» στην Κίνα από τις 5 ως τις 8 Απριλίου, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με σκοπό κυρίως να «εργαστεί» με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίγνκ «για την επιστροφή της ειρήνης» στην Ουκρανία, θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος πρόεδρος , Εμανουέλ Μακρόν.  

Καιρός:     

Γενικά αίθριος  σήμερα στην Αττική.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου – 17.5 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα