back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Έκλεισε νωρίτερα το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο, από το οποίο αντλήθηκαν περί τα 2,5 δις ευρώ. Η ζήτηση ήταν ισχυρή καθώς οι προσφορές έφτασαν τα 15,9 δις ευρώ. Το αρχικό επιτόκιο ήταν στο 3,97% και υποχώρησε στο 3,92%.

Με το πρώτο προεκλογικό βίντεο που αναρτήθηκε από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και με μήνυμα «Σταθερά Τολμηρά Μπροστά», το κυβερνών κόμμα ξεκινά την προεκλογική εκστρατεία για τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Στόχος η πρωτιά της ΝΔ και η επίτευξη αυτοδυναμίας. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται στις 6:00 το απόγευμα τη Γλυφάδα, απ’ όπου θα κηρύξει και τυπικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα. Θα παρευρεθεί σε συνάντηση στελεχών και φίλων του κόμματος, στο cafe BARON, στην πλατεία Εσπερίδων.

Σε «θέση μάχης» για την εκλογική αναμέτρηση έχει τεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Nωρίτερα συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ξεκίνησε τις διαδικασίες για την παραίτησή του από τη θέση του ευρωβουλευτή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου. Χθες, ο κ. Ανδρουλάκης, επανέλαβε το «όχι» σε Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα, σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας.

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας “Political”, για «βίλα» του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο, με “δάνειο για τρίτεκνους”, που ενοικιάζεται προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι πρόκειται για την “προσωπική του μόνιμη κατοικία” και “δεν είναι βίλα”. Τόνισε, επίσης, ότι η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών του εδικαιούτο να πάρει αυτό το δάνειο το 2007, επί κυβέρνησης ΝΔ. “Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου”, δήλωσε ο κ. Ραγκούσης στον ΑΝΤ1. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη οικία βρίσκεται σε “μη τουριστικό χωριό”, του ανήκει το 50% και απέκρουσε το δημοσίευμα λέγοντας πως πρόκειται για μια λασπολογία.

…Σφοδρή αντιπαράθεση για το θέμα στη Βουλή. Ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επιτέθηκε στον Γιάννη Ραγκούση λέγοντας ότι πήρε δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με κούρεμα ύψους 40% που προορίζονταν για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες την περίοδο που ήταν δήμαρχος Πάρου, προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία στη συνέχεια νοικιάζει για 14.000 ευρώ την εβδομάδα. Στο στόχαστρο του κ. Γεωργιάδη μπήκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος, όπως είπε ο υπουργός, έχει επιδοτηθεί με ποσό ύψους 400.000 ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών στην Ικαρία. “Είναι γνωστό ότι το δάνειο που πήρε ο Γιάννης Ραγκούσης για τρίτεκνη οικογένεια είναι απολύτως νόμιμο χωρίς κανένα ζήτημα”, απάντησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος.

Εφόδους σε Ομόνοια και Λιόσια πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική μετά τις συλλήψεις των δύο ατόμων, πακιστανικής καταγωγής, για τα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική έκανε αρχικά έλεγχο στο διαμέρισμα που έμεναν οι δύο συλληφθέντες όταν έρχονταν στην Αθήνα, στην Ομόνοια. Στη συνέχεια έγινε έφοδος σε κτίσμα κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στα Λιόσια. Στο συγκεκριμένο κτίσμα δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, ωστόσο προσήχθησαν 15 με 20 άτομα που βρέθηκαν στο σημείο.

Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4%, στα 780 ευρώ, από το Σάββατο 1η Απριλίου, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Νέος πονοκέφαλος για την Credit Suisse, καθώς κατηγορείται ότι συνεχίζει να βοηθά πλούσιους Αμερικανούς να φοροδιαφεύγουν, όπως δήλωσε η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με σχετική έκθεση, η ελβετική τράπεζα συνεργαζόταν με πολίτες που χρησιμοποιούσαν ξένα διαβατήρια και ενίοτε παραιτούνταν από την αμερικανική υπηκοότητα για να αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία από τις φορολογικές αρχές. Μάλιστα όπως αναφέρει το CNBC, η τράπεζα θα μπορούσε να πληρώσει σε πρόστιμα έως και 1,3 δις δολαρίων.

Πρεμιέρα σήμερα για το “καλάθι των νονών”, το οποίο περιλαμβάνει 12 κατηγορίες παιχνιδιών και θα είναι σε ισχύ έως το Mεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου. Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα το “καλάθι του Πάσχα”. Όπως δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο “καλάθι” στα supermarket δεν θα μπει το αρνί και το κατσίκι, προκειμένου να μην πληγεί η αγορά του κρέατος. Ωστόσο, σε συνάντηση τις επόμενες μέρες με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου, θα υπάρξει συμφωνία για “καλάθι” με αρνί και κατσίκι εκεί. “Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μία καλή συμφωνία για να συγκρατήσουμε τις τιμές στα περσινά επίπεδα”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανοίγει σήμερα τη δεύτερη Σύνοδο για τη Δημοκρατία, υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και των ανησυχιών για την ενίσχυση της ισχύος της Κίνας. Η Σύνοδος, όπως και το 2021, θα πραγματοποιηθεί κυρίως μέσω διαδικτύου και θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Ο Μπάιντεν έχει καλέσει 121 ηγέτες από όλο τον κόσμο, μεταξύ τους και τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε πρόσκληση στον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ, να επισκεφθεί την Ουκρανία. “Έχουμε πόλεμο με τη Δύση, και είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσει καιρό”, δήλωσε την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης δεν είναι δουλειά της Ρωσίας να συμβουλεύσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αν πρέπει να επισκεφθεί την Ουκρανία ή όχι. Στο μεταξύ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχτηκε σήμερα ότι οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της χώρας του θα μπορούσαν να έχουν “αρνητικές” συνέπειες για τη Ρωσία.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Εύκολη αποστολή έχει απόψε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ απέναντι στη Βιλερμπάν. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 13 βαθμοί αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα