back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Τα 600 .000 ευρώ ξεπερνά η αξία των ναρκωτικών που εντόπισαν σε ερεύνα τους λιμενικοί με τη βοήθεια τριών εκπαιδευμένων σκυλων Συνολικά κατασχέθηκαν 17,5 κιλά κοκαΐνη σε εικοσι συσκευασίες που ηταν κρυμμενα μεσα σε φορτηγό πλοιο με κοντεινερ στον Πειραιά.

Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη. Την τελευταία εξέλιξη επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Ενάμισης μήνας έμεινε για τις εκλογές και το κτίριο του κόμματός μας έχει γεμίσει με σφαίρες από τον πρώτο έως τον τρίτο όροφο μετά την τρίτη απειλή του Ρετζέπ», δήλωσε η Ακσενέρ σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίθεση.

“Χαιρετίζουμε την καλή διάθεση που επιδεικνύεται από την Τουρκία τους τελευταίους μήνες. Είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταποδώσουμε, είμαστε προσηνείς αλλά δεν είμαστε αφελείς και ελπίζουμε ότι από τώρα μέχρι τις εκλογές, που γίνονται και στην Ελλάδα και στην Τουρκία περίπου την ίδια περίοδο, να διαμορφώσουμε καλές συνθήκες ώστε μετά τις εκλογές να ξαναπιάσουμε το νήμα των διαφορών μας, πάντα όμως με οδηγό το διεθνές δίκαιο». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το νέο τμήμα του φράχτη θα προσθέσει 35 ακόμα χιλιόμετρα, ενώ θα φτάσει τα 140 χιλιόμετρα και θα απλώνεται σε όλη την μεθόριο του Έβρου. Ο πρωθυπουργός άσκησε εκ νέου κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την στήριξη από τον Δημητρη Παπαδημούλη της τροπολογίς για μη χρηματοδότηση από την ΕΕ τεχνητών εμποδίων.

Αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας. Κατά την περιοδεία του στο Άργος ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για τοξικότητα και διχασμό, εξαπολύοντας επίθεση για τα θέματα της ακρίβειας. Όπως είπε, “πολιτική αλλαγή θα έρθει μονάχα αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε να οικοδομεί τον φράχτη. Διότι πιστεύουμε ότι οι χώρες έχουν σύνορα. Σύνορα υπάρχουν και στον Έβρο και στη θάλασσα”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο STAR FORUM 2023.

«Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφημίζει τον φράχτη στον Έβρο ως παράγοντα προσέλκυσης ψηφοφόρων από ακροδεξιά κόμματα, δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική για τους πρόσφυγες και μετανάστες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί για το τρομοκρατικό δίκτυο που αποκαλύφθηκε στην Αθήνα μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι ετοίμαζαν μαζική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο – συναγωγή στου Ψυρρή , στο κέντρο της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση ενός άγνωστου άντρα, 30 ετών, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στην Τεχεράνη.

Πολύ αυξημένη παραμένει η κίνηση στην παραλιακή στο ρευμα προς Πειραιά από Ελληνικό μέχρι Άλιμο. Κυκλοφοριακά προβλήματα και στην άνοδο της Βασ Κωνσταντίνου.

Υποχώρησε στο 5,4% τον Μάρτιο ο πληθωρισμός στη χώρα μας από 6,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη Eurostat. Παραμένει υψηλός, ωστόσο, στο 15,4%, ο πληθωρισμός σε τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό. Σε επίπεδο Ευρωζώνης, ο τιμάριθμος κατέγραψε μικρή επιβράδυνση στο 6,9% από 8,5% τον Φεβρουάριο.

Δεν θα περάσουν χειροπέδες στον Ντόναλντ Τραμπ όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προσέλθει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Νέα Υόρκη για να αντιμετωπίσει τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν εις βάρος του. Αυτό προβλέπουν οι όροι μιας συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην Αμερικανού Προέδρου και οι εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος υπεράσπισης του.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στις 21.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο Σ.Ε.Φ. για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες κυρίως το πρωί και το βράδυ, προβλέπονται αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα