back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση -την πρώτη μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών- κάνει ο πρωθυπουργός στο Facebook, με αναφορές στο κυβερνητικό έργο της τελευταίας εβδομάδας.

Ο κύριος Μητσοτάκης μιλά για το στεγαστικό πρόγραμμα για τους νέους, την Παιδεία, τους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας, τον φράχτη στον Έβρο, την αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος, αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού, για την οποία επισημαίνει χαρακτηριστικά: “ενώ είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα τον αυξήσουμε με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης, τελικά τον αυξήσαμε με τριπλάσιο ρυθμό. Είναι μια από τις ελάχιστες φορές, που είμαι περήφανος που αθετήσαμε την υπόσχεσή μας”.

“Τα διλήμματα για την εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου είναι καθαρά” τόνισε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. “Θέλουμε να μας κυβερνά μια κυβέρνηση αλαζονείας ή ευθύνης; διερωτήθηκε. Μιλώντας σε συγκέντρωση με πολίτες στο Εμπορικό Κέντρο της Ελευσίνας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «στις 22 Μαΐου μπορούμε και πρέπει να έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων».

“Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει στο πλάι του, όσο γίνεται πιο ισχυρό το Κομμουνιστικό Κόμμα, δηλαδή εκείνη τη δύναμη που σταθερά και αταλάντευτα τα δίνει όλα για την υπεράσπιση του δίκιου του, μέσα και έξω από τη Βουλή” τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη KontraNews».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ όπου το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ILINA” προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο έως και την Τρίτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

Αύριο ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στις τράπεζες από τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης κατοικίας με ευνοϊκούς όρους, μέσω χαμηλότοκων ή άτοκων στεγαστικών δανείων. Το πρόγραμμα αφορά περίπου 10.000 δικαιούχους, ηλικίας από 25 έως 39 ετών.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό η σημερινή και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκε η περιπατητική δράση που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακών Παιδιάτρων, με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων. Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι “σήμερα περπατάμε όλοι μαζί για τον αυτισμό, μικροί – μεγάλοι, στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης, φροντίδας και νοιαξίματος”.

Χωρίς δρομολόγια του Μετρό σήμερα το τμήμα Δημοτικό Θέατρο – Νίκαια, λόγω εργασιών αναβάθμισης. Οι επιβάτες εξυπηρετούνται από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή 900, με αφετηρία στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά.

Στάση εργασίας στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.Τα δρομολόγια στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στην αθλητική επικαιρότητα για την 2η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις 6: Παναθηναϊκός – Βόλος. Επτά και μισή: ΠΑΟΚ -ΑΕΚ και στις 9: Ολυμπιακός – Άρης.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα, αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 16.3 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα