back to top
21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωπος με 34 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα βρίσκεται σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ οι περισσότερες σχετίζονται με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό ερωτικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς για να εξασφαλίσει τη σιωπή της για τη σύντομη σχέση που διατηρούσαν παλαιότερα. Νωρίτερα, προτού εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν, ο Τραμπ παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ. Του πήραν αποτυπώματα, αλλά δεν τον φωτογράφισαν, ούτε του πέρασαν χειροπέδες, σύμφωνα με ρεπόρτερ της εφημερίδας New York Times.
Αναμένεται ότι θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς εγγύηση.

Το βούλευμα, με το οποίο μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού του στις φυλακές Τρίπολης ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε και ενώ είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στην Κρήτη, ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.
Σε περίπτωση που ο κ. Ντογιάκος διαπιστώσει «κενά» στο σκεπτικό μπορεί να προχωρήσει σε αναίρεση του βουλεύματος.

Αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης από τον Κολωνό, που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, βιασμού και μαστροπείας, ζητά η αρμόδια για την προστασία ανηλίκων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, μετά τις καταγγελίες της οικογένειας του παιδιού περί προσπάθειας εκφοβισμού της, προκειμένου να μην αποκαλύψει και άλλα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Τη δημιουργία Υφυπουργείου στο Υπουργείο Οικονομικών, με αποκλειστική αρμοδιότητα τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους και της Στεγαστικής Πολιτικής, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τους πλειστηριασμούς, την προστασία πρώτης κατοικίας και τις τράπεζες.
«Το πάρτι θα τελειώσει. Η δικαιοσύνη θα επιστρέψει παντού» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε θα είναι η πρώτη νομοθετική παρέμβαση της νέας προοδευτική κυβέρνησης.
Τόνισε ότι στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ το ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί κατά περίπου 40 δισ., ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην ελληνική οικονομία ανέρχονται πλέον σε 111 δισ. Ευρώ.

«Τον κ. Τσίπρα, ό,τι κι αν λέει, δεν μπορεί να τον πιστέψει κανείς», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Tο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027 συζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση, Γιοχάνες Χαν.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το υπό διαπραγμάτευση νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα πρέπει να παρέχει επαρκή περιθώρια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, κάτι που αποδείχτηκε απαραίτητο τα προηγούμενα χρόνια, τονώνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ και διαφυλάσσοντας την κοινωνική συνοχή.

Δέκα επιδόματα αναπηρίας που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, τα οποία καλύπτουν περίπου 200 χιλιάδες συμπολίτες μας, θα αυξηθούν κατά 8% από τον Απρίλιο, βάσει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την Τουρκία να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού, τόνισε από την Τουρκία, όπου επισκέφθηκε σεισμόπληκτες περιοχές μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον ελληνικό λαό εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα. Nέα στάση εργασίας των εργαζομένων και αύριο. Τα οδικά μέσα θα κινηθούν 9:00 το πρωί με 9:00 το βράδυ.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 59-96 του Κολοσσού στη Ρόδο σε εξ αναβολής αγώνα για την 15η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, στα βόρεια αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα