back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: 21 Μαίου ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει μόνο ΠΑΣΟΚ στέλνοντας στο παρελθόν τα δυο συστήματα εξουσίας

Διαβάστε επίσης

«Το μήνυμα από τα Τρίκαλα είναι ηχηρό και ξεκάθαρο όσο χτυπούν με παρακρατικές μεθόδους τη δημοκρατική παράταξη τόσο θα δυναμώνει τόσο θα θεριεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης προσθέτοντας με νόημα ότι «κάποιοι προσπαθούν να θέσουν ψεύτικα διλήμματα ενόψει της κάλπης την 21η Μαίου».

O κ. Ανδρουλάκης αφού καταλόγισε τοξικότητα και διχασμό σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε ότι «το πραγματικό δίλημμα ενόψει εκλογών είναι ή οικοδομούμε ως έθνος ένα κράτος που εγγυάται το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια ή συνεχίζουμε το παιχνίδι που οι εκάστοτε κυβερνώντες θα έχουν το κράτος στα χέρια τους λάφυρο με μόνο στόχο το ρουσφέτι και την ενίσχυση της εξουσίας τους».

«Εμείς μπαίνουμε εμπόδιο σε αυτά που χρεοκόπησαν την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, «εμπόδιο στις νοοτροπίες που οδηγούν τη νέα γενιά στο εξωτερικό, τις πρακτικές που κάνουν τους πολίτες να απογοητεύονται. Έχουν δοκιμαστεί και οι δυο. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί οτι μπορεί να κρύψει την επιτελική του αποτυχία, τη βαρύτατη προσβολή των θεσμών, τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Δεν ζητά θετική ψήφο για το έργο του, αλλά περιφέρει το σκιάχτρο διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα και λέει ψηφίστε με γιατί θα έρθουν αυτοί. Εγώ λέω ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να μην έρθει κανείς απο τους δυο», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε fake news στον Κυριάκο Μητσοτάκη με φόντο τη χθεσινή ομιλία του στην Κρήτη για τα περί διακυβέρνησης με τον κ. Βαρουφάκη. «Ποιος το λέει αυτό ο κ. Μητσοτάκης που μαζί με Τσίπρα, Βαρουφάκη, Σαμαρά και όλους μαζί δίχασαν τον ελληνικό λαό όταν χρεοκόπησε την πατρίδα μας ο κ. Καραμανλής», διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά και κατά του Αλέξη Τσίπρα διερωτώμενος «πότε είπε μια κουβέντα κατά του κ. Καραμανλή;;; ποτέ, ίσα ίσα που ανακοίνωσε το δεξί του χέρι τον κ. Αντώναρο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, προσέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος μάλιστα στα περί προοδευτικής διακυβέρνησης που επικαλείται ο κ. Τσίπρας ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε χαρακτηριστικά «”προοδευτική διακυβέρνηση” κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυτή δεν γίνεται. Δεν μπορεί από τη μια ο κ. Μητσοτάκης να αφήνει τη ΧΑ να κάνει προεκλογική εκστρατεία απο την φυλακή και απο την άλλη η δήθεν αριστερά λίγους μήνες πριν όταν πρέπει να δείξουμε το δρόμο προστασίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο για να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: δημιουργία δεξαμενής 150.000 κοινωνικών κατοικιών, ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με έμφαση στο ΕΣΥ, νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και ενεργειακή δικαιοσύνη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Απο την καρδιά της Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου λέγοντας ότι «το κόστος παραγωγής σε ένα χρόνο απο τον Ιανουάριο του ’22 εως τον Ιανουάριο του ’23 αυξήθηκε 22,4% λόγω ενεργειακής κρίσης».

Δεσμεύθηκε για ένα νέο συμβόλαιο τιμής με τους αγρότες μέσω στοχευμένων προτάσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: μείωση του κόστους παραγωγής, μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλη τη διάρκεια της κρίσης, στήριξη των ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ αγροτών και παραγωγής ενέργειας απο ΑΠΕ, καθολική προστασία της αγροτικής γης απο κατασχέσεις, καθιέρωση του ακατάσχετου αφορολόγητου των επιδοτήσεων και επικαιροποίηση του κανονισμού ασφάλισης ΕΛΓΑ με επέκταση της κάλυψης καταστροφών στο ζωικό, φυτικό κεφάλαιο που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

«21 Μάη ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει μόνο ΠΑΣΟΚ στέλνοντας στο παρελθόν αυτά τα δυο συστήματα εξουσίας» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κάλεσε τους πολίτες σε επιλογή ευθύνης και απόφασης αλλαγής.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα