back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

H ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, αλλά και η εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση στο Σουδάν, στο επίκεντρο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο. Στην έναρξη της συζήτησης σχετικά με τον πόλεμο για την Ουκρανία θα υπάρξει σύντομη παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα. Βασικό θέμα θα είναι η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και συγκεκριμένα η εφαρμογή της απόφασης για την κοινή αγορά πυρομαχικών για την Ουκρανία, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο.

Όσον αφορά την κατάσταση στο Σουδάν, για την ΕΕ το επείγον είναι να επιτευχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς σκοπούς, ως πρώτο βήμα προς την επείγουσα διαπραγμάτευση μιας μόνιμης εκεχειρίας.

«Περίπλοκη αλλά επιτυχημένη» χαρακτήρισε την επιχείρηση απομάκρυνσης των Ευρωπαίων πολιτών από το Σουδάν, μετά τις εμφύλιες συγκρούσεις στην περιοχή, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. ‘Εως τώρα έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 1000 άνθρωποι ενώ 21ένας είναι ήδη στην Ευρώπη είπε ο κ. Μπορέλ.

Από το Λουξεμβούργο, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ευχαρίστησε τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ και τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας για την μεταφορά Ελλήνων υπηκόων από το Χαρτούμ. Σημείωσε ωστόσο ότι η Ευρώπη στην κρίση του Σουδάν «δεν έχει πάρει πολύ καλό βαθμό».

Το πρωί σε ανάρτησή του στο τουίτερ, ενημέρωσε ότι σήμερα απεγκλωβίστηκαν άλλοι 10 Έλληνες, και ήδη βρίσκονται στο Τζιμπουτί, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της Ιταλίας. Τις πρώτες πρωινές ώρες προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί και το γαλλικό αεροπλάνο το οποίο μετέφερε τους δυο Έλληνες τραυματίες.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ στις συγκρούσεις στο Σουδάν, κυρίως στο Χαρτούμ και το Νταρφούρ, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 420 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 3.700.

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε εγκαταλειμμένο κτίριο στην οδό Αιόλου και Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστή παραμένει η Καραγιώργη Σερβίας καθώς και η οδός Αθηναΐδος. Ο κίνδυνος κατάρρευσης του κτιρίου εκτιμάται ως πολύ μεγάλος και η πυροσβεστική έχει κλείσει προληπτικά τους γύρω δρόμους.

Επιδημικό χαρακτήρα τείνουν να λάβουν τα κενά στις δομές του ΕΣΥ στα νησιά και οι παραιτήσεις γιατρών, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, και ζητά να θεσπιστούν κίνητρα για τους συναδέλφους τους στις άγονες νησιωτικές περιοχές.

Επιστροφή φόρου θα λάβουν όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος έως την προσεχή Τετάρτη εφόσον εκδοθούν για αυτούς πιστωτικά εκκαθαριστικά φόρου και δεν έχουν οφειλές. Όπως διευκρινίζει η ΑΑΔΕ, για όσες φορολογικές δηλώσεις αρχίσουν να υποβάλλονται από την Πέμπτη και μετά θα γίνεται συμψηφισμός του ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα αναρτηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Έως τις 26 Απριλίου η προθεσμία δήλωσης Ονόματος και Εμβλήματος Κομμάτων στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη συμμετοχή τις εκλογές, σε 28 ημέρες από σήμερα.

Συνεχίζετε ταυτόχρονα η προεκλογική εκστρατεία των αρχηγών των κομμάτων.

Στις επτά το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης», στο Αιγάλεω.

Στην Κω ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, οποίος στην ανοιχτή του ομιλία από την πλατεία Καζούλη, στις έξι και μισή το απόγευμα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και στα Δωδεκάνησα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει στις επτά και μισή το απόγευμα στον κινηματογράφο Άνεσις στο Αγρίνιο.

Στην υπόθεση των Τεμπών: Το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει σήμερα για την προσφυγή του επιθεωρητή του ΟΣΕ Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος ζητά την αποφυλάκισή του, με τον προϊστάμενο πάντως της εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο -μέσω της πολυσέλιδης αναφοράς του- να τάσσεται κατά.

Το αργότερο έως τις αρχές Μαΐου αναμένεται να κατατεθεί από τους δυο πραγματογνώμονες στον εφέτη – ανακριτή το πόρισμα για την τραγωδία.

Συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία τέσσερις νεαροί, δύο 14χρονοι, ένας 15χρονος και ένας 19χρονος για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Σύμφωνα με την Αστυνομία το απόγευμα του Σαββάτου ομάδα περίπου δέκα ατόμων, συναντήθηκαν, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού σε πάρκο πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ «Περισσός», καταλήγοντας σε συμπλοκή μεταξύ τους με απολογισμό τον τραυματισμό δύο 16χρονων ημεδαπών με αιχμηρό αντικείμενο.

Έρχεται στην Αθήνα το 9ου Travel Trade Athens που διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουρισμού. Η σχετική συνέντευξη τύπου ξεκίνησε νωρίτερα και ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος θα μας πει τις λεπτομέρειες…

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 22 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα