back to top
17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Tο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος συμμετέχει στο Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, που ξεκινάει τη 1η Μαΐου, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος συμμετέχει προσφέροντας δωρεάν είσοδο και δύο ωριαίες ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση τέχνης με τίτλο, «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα», τις Κυριακές 7 & 21 Μαΐου 2023 στις 11:00.

Η έκθεση, που παρουσιάζεται στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος ως μέρος της κοινής μουσειακής παρουσίασης, υπό την επιμέλεια του Βίκτωρ Κοέν, προτείνει μια νέα ανάγνωση του αρχαιολογικού υλικού, μέσα από τη σύγχρονη ματιά δέκα καλλιτεχνών από τον κόσμο των καλών και των εφαρμοσμένων τεχνών. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από την κ. Αναστασία Λουδάρου, Αρχαιολόγος – Υποψ. Διδ. Αρχαίας Ιστορίας και Επιγραφικής και ειδική ερευνήτρια του ΕΜΕ.

Για να συμμετέχετε, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:
https://forms.gle/ZNUdLiwRoXfL9Mjv8

Παράλληλα, τις Κυριακές 14 & 28 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν το οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέξεις και γράμματα στον χρόνο» στις 11:00.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με στόχο να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τη χρήση των αρχαίων επιγραφών στο πλαίσιο του κοινωνικοπολιτισμικού περιβάλλοντός τους. Θα τους δώσει τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα υλικά και τα εργαλεία γραφής που ο άνθρωπος χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί σε διαφορετικές περιστάσεις, να αντιληφθούν την έννοια του συμβόλου, να στοχαστούν ανακαλύπτοντας άμεσες και έμμεσες νοηματικές συνδέσεις με τα έργα των σύγχρονων καλλιτεχνών και να αναπτύξουν τις δημιουργικές ικανότητές τους, καλλιεργώντας τις πνευματικές δεξιότητες της ανάλυσης, σύνθεσης και στοχασμού.

Για να συμμετέχετε, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:
https://forms.gle/LnJdGpDbcU6BZrWh6

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα δράσεων του Δήμου Αθηναίων εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα