back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Κουντερμέτοβα αφαιρεί το λογότυπο ρωσικού χορηγού για να παίξει στο Wimbledon

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσίδα, Βερόνικα Κουντερμέτοβα, υποστήριξε ότι θα αφαιρέσει το λογότυπο του υπό έγκριση ρωσικού χορηγού «Tatneft», ώστε να μπορέσει ν΄ αγωνιστεί στο εφετινό Wimbledon.

Οι διοργανωτές απαγόρευσαν τη συμμετοχή σε Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες, το 2022, λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, αλλά τον περασμένο Μάρτιο ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να τους δεχτούν ως ουδέτερους αθλητές ενόψει του τουρνουά του ερχόμενου καλοκαιριού.

Έχουν αναφέρει επίσης ότι οι παίκτες θ΄ απαγορεύεται να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην εισβολή της Ρωσίας, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», και δεν πρέπει να λάβουν χρηματοδότηση από τα κράτη της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας αντίστοιχα.

Ο χορηγός της Κουντερμέτοβα, η «Tatneft», μια εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, έλαβε κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο Ιούνιο. «Νομίζω ότι για το Wimbledon, δεν επιτρέπεται να παίζεις με το σήμα της Ρωσίας, το ξέρω» υποστήριξε η τενίστρια σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαδρίτη στο πλαίσιο του τουρνουά 1000 της WTA που διεξάγεται στην ισπανική πρωτεύουσα.

Η Κουντερμέτοβα, η οποία θα αντιμετωπίσει την Τζέσικα Πεγκούλα, στους προημιτελικούς του Mutua Madrid Open, συγκαταλέγεται μεταξύ των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών που έχουν ήδη υπογράψει προσωπικές δηλώσεις που θα τους επιτρέπουν να αγωνιστούν ως ουδέτεροι στο Wimbledon.

«Αν θέλω να παίξω εκεί, πρέπει να βγάλω το σήμα», δήλωσε η Ρωσίδα τενίστρια.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα