back to top
30.4 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Ζ. Μακρή: Κλάδος που αξιολογεί πρέπει να αξιολογείται

Διαβάστε επίσης

«’Ολο το προεκλογικό μας πρόγραμμα στον τομέα της Παιδείας το υλοποιήσαμε, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει ταχύτατα», υπογράμμισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μακρή.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στο θέμα της ατομικής αξιολόγησης η κ. Μακρή τόνισε ότι χωρίς αξιολόγηση δεν υπάρχει βελτίωση.

«Η  αξιολόγηση θα συνεχιστεί και θα είναι μία μόνιμη διαδικασία στα σχολεία γιατί βελτιώνει τον εκπαιδευτικό, το εκπαιδευτικό έργο και την αποτελεσματικότητα του σχολείου.’Εγινε κουλτούρα πια ότι ο κλάδος ο οποίος κατεξοχήν αξιολογεί, που είναι οι εκπαιδευτικοί, πρέπει και αυτός να αξιολογείται».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί και για τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα, την “Ελληνική PISA” η υφυπουργός παιδείας ανέφερε ότι αυτοί που αντιδρούν είναι οι συνδικαλιστές.

«Οι αντιδράσεις προήλθαν από τους συνδικαλιστές και όχι απο τους δασκάλους και καθηγητές οι οποίοι γνωρίζουν καλά σε τι αποσκοπούν οι καινοτομίες και οι μεταρρυθμίσεις του υπουργείου» και πρόσθεσε:

«’Εγινε μια ανώνυμη και χωρίς επιπτώσεις για τους μαθητές καταγραφή, για να δούμε τις αδυναμίες και να βοηθήσουμε ώστε η δημόσια παιδεία να γίνει καλύτερη από ό,τι είναι». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα