back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Για τρεις παρεμβάσεις που αφορούν στη νέα γενιά, στη στήριξη της οικογένειας και στην ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων και οι οποίες θα ισχύσουν στην νέα κυβερνητική θητεία, από 1/1/2024 δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε νωρίτερα, με πολίτες στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα:

Εφάπαξ καταβολή youth pass 150 ευρώ που θα καταβάλλεται σε όλους τους νέους με την ενηλικίωση τους. Κόστος 30 εκατ. ευρώ

Περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για ιδιοκτήτες που θα ασφαλίζουν τα σπίτια τους καθ όλη τη διάρκεια του έτους έναντι φυσικών καταστροφών. Κόστος: 40 εκατ. ευρώ

Αναπροσαρμογή του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων με έμφαση στους χαμηλόμισθους, σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης και στους γονείς. Έτσι τα επιδόματα τέκνων αυξάνονται στα 70 ευρώ για ένα παιδί, στα 120 για δύο και στα 170 ευρώ για τρία παιδιά. Κόστος 500 εκατ. Ευρώ

Το μεσημέρι αύριο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Παραμυθιά και την Πάργα.

Τις εξαγγελίες Μητσοτάκη σχολίασε ερωτηθείς σχετικά ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης σε δημοσιογράφους της περιφέρειας, η οποία θα προβληθεί σε μια ώρα από 8 τηλεοπτικούς σταθμούς και από τα social media του κόμματος.

Ο Μητσοτάκης «κάνει αλλαγές στο προεκλογικό του πρόγραμμα μέσα στον πανικό του γιατί βλέπει ότι χάνει. Είναι ικανοί την Παρασκευή, παραμονή των εκλογών να εμφανίσουν και μία τρίτη εκδοχή του. Κατά τα άλλα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει πρόγραμμα» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση “κουρελού” εάν στην κάλπη της απλής αναλογικής είναι έστω και μισή μονάδα μπροστά: “θα κάνει τα πάντα για να κατσικωθεί” στην εξουσία» είπε χαρακτηριστικά.

Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Λαμία. Στις έξι και μισή το απόγευμα θα απευθύνει ομιλία από την πλατεία λαού.

Χθες από την Κοζάνη, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τις προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν πάνω στο Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι ο μόνος αντίπαλος είναι η «χειρότερη δεξιά από τη μεταπολίτευση και μετά».

Στην Κοζάνη περιοδεύει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει και μετεκλογικά ότι λέει προεκλογικά. Χαρακτήρισε «αποτυχημένη τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη» και υπογράμμισε ότι «στοχεύει στην αλλαγή του προτύπου διακυβέρνησης της χώρας». Αύριο το πρωί, ο κ Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στα Γρεβενά, ενώ στις επτά το απόγευμα θα θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί από το Γκάζι, σε εκδήλωση του κόμματος για τη λαϊκή στέγη, χαρακτήρισε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνένοχους στο έγκλημα των πλειστηριασμών ενώ έκανε λόγο για ρεσιτάλ υποκρισίας και εξαπάτησης.

Στη Λάρισα περιοδεύει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Αύριο θα επισκεφθεί λαϊκές αγορές στη Δυτική Αθήνα.

Στην Άρτα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης. Σε ειδική εκδήλωση παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του νομού.

Ακραία πόλωση στην Τουρκία, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Μεγαλειώδης ήταν η προεκλογική συγκέντρωση του Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, με τον Τούρκο Πρόεδρο να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στους πολιτικούς αντιπάλους και να χαρακτηρίζει μεθύστακα τον Κεμάλ Κιλιτζάρογλου. Την ίδια ώρα, προβοκάτσια σημειώθηκε σε ομιλία του Εκρέμ Ιμάμογλου στο Ερζερούμ, όταν γκρίζοι λύκοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν οπαδούς της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και παιδιά. Ο Ιμάγλου διέκοψε την ομιλία και φυγαδεύτηκε από τους άνδρες ασφαλείας.

Στη Μεγάλη Βρετανία: Σε μία ώρα, κορυφώνονται οι εορτασμοί για τη στέψη του Κάρολου του Γ΄. Στο κάστρο του Γουίνδσορ θα δοθεί μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή πολλών αστέρων, μεταξύ τους ο Αντρέα Μποτσέλι. Αύριο η χώρα …’’τραβά χειρόφρενο’’ καθώς έχει κηρυχθεί εθνική αργία!

Προς εξομάλυνση βαίνουν οι σχέσεις Συρίας – Αραβικού Συνδέσμου, μετά σχετική ανακοίνωση ότι η Δαμασκός μπορεί να επανέλθει στις Συνόδους του Συνδέσμου. Τα Αραβικά Εμιράτα φαίνεται να πρωτοστάτησαν για το «ξεπάγωμα» των σχέσεων με τη Συρία, μετά από 10 και πλέον χρόνια απομάκρυνσης. Αντίθετα χώρες όπως το Κατάρ και η Ιορδανία διαφωνούν με την πλήρη επιστροφή της στο Σύνδεσμο.

Στην Ουκρανία: Εντολή εκκένωσης 18 οικισμών περιμετρικά του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια έδωσε ο ρωσικός στρατός κατοχής, προκαλώντας γενικευμένο πανικό στη χώρα, υπό τον φόβο πρόκλησης πυρηνικού δυστυχήματος. Στο μεταξύ, ο ρωσικός μισθοφορικός στρατός Βάγκνερ μετά τις διαβεβαιώσεις του Κρεμλίνου για περισσότερα όπλα, φαίνεται να παραμένει στη μάχη για την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ, στα ανατολικά της χώρας.

Έως τις 31 Μαΐου συνεχίζονται σε 125 γειτονιές της πρωτεύουσας, οι εκδηλώσεις του Αthens City Festival, με περιηγήσεις, βραδιές γαστρονομίας, εκθέσεις, υπαίθριες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, συναυλίες, dj set και μουσικά events. Χθες, περισσότεροι από 6000 κόσμου, έδωσαν το παρών στη λαμπερή πλατεία Κοτζιά, για την μαγευτική συναυλία του βρετανικού συγκροτήματος Cinematic Orchestra. Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας 3wathina984.gr , στην ιστοσελίδα του δήμου cityofathens.gr καθώς και στο cityfestival.thisisathens.org

Στην αθλητική επικαιρότητα

Αύριο στις εννέα το βράδυ θα διεξαχθούν οι αγώνες της 9ης αγωνιστικής των Play Off της Σούπερ Λιγκ οι οποίοι αναβλήθηκαν εξαιτίας σωρείας κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 21,4 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα