back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ν. Μπάρλας: Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις όλο τον Μάιο σε διάφορα σημεία της πόλης στο πλαίσιο του Athens City Festival

Διαβάστε επίσης

Ξεχωριστές δράσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας, αθλητισμού και γαστρονομίας, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, ξεναγήσεις, πάρτι και στις 129 γειτονιές της Αθήνας!

Το This Is Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων προσφέρει όλο τον Μάιο χαρά σε Αθηναίες, Αθηναίους και επισκέπτες κάθε ηλικίας, με το 95% των εκδηλώσεων να προσφέρονται δωρεάν στους πολίτες.

Περιγράφοντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου το πλέγμα των δράσεων, ο project manager του Φεστιβάλ, Νίκος Μπάρλας, έκανε λόγο για μια σειρά εκδηλώσεων με άρωμα άνοιξης μέσα στην πόλη της Αθήνας , σημειώνοντας ότι αυτό που διαφοροποιεί το This Is Athens City Festival είναι ο δημιουργικός τρόπος που έχει διοργανωθεί, ως αποτέλεσμα της στενής και πρωτοποριακής συνεργασίας της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων με ομάδες και φορείς της πόλης.

Όπως τόνισε «στη διάρκεια του μήνα πρόκειται να λάβουν χώρα περισσότερες από 250 δράσεις, σε μικρούς και μεγάλους χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης».

Μεταξύ άλλων, αυτό το σαββατοκύριακο, ξεχωρίζει το Piano City Athens με πιάνα τοποθετημένα σε αντισυμβατικούς χώρους, στις πλατείες, σε μουσεία, στα σπίτια των ανθρώπων, με μουσική και ήχους που διαχέονται και μεταβάλλουν ολόκληρο το αστικό τοπίο.

«Από το πρωί της Παρασκευής έως την Κυριακή, το Piano City Athens θα μετατρέψει την Αθήνα σε μια αυτοσχέδια συναυλιακή αίθουσα αφιερωμένη στο πιάνο. Ένα από τα ιδιαίτερα μέρη στα οποία θα μπορεί κάποιος να απολαύσει αυτό το μοναδικό σκηνικό είναι στο Μουσείο του Πανεπιστημίου της Αθήνας, στο ψηλότερο σημείο της Πλάκας, όπου θα στηθεί μια ξεχωριστή βραδιά με υπέροχη θέα», σημείωσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μπάρλα «οικογένειες με παιδιά θα συμμετάσχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων όπως αφήγηση παραμυθιών με έναν ιδιαίτερο τρόπο στην καταπληκτική αυλή του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα, το Σάββατο 13 Μαΐου στις 11 το πρωί, αλλά και στις Αθηνοπεριπέτειες για μικρής ηλικίας παιδιά που περιλαμβάνουν ξενάγηση, παιχνίδι και εκμάθηση στο χώρο του Φιλοπάππου».

Την Κυριακή 14 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί ολοήμερες εκδηλώσεις για την Γιορτή της Μητέρας στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι, το απόλυτο μουσικό event στη Bαρβάκειο, στην πιο διάσημη αγορά της πόλης.

Επίσης, το πρόγραμμα του This Is Athens City Festival περιλαμβάνει μια καταπληκτική ξενάγηση στις 28 Μαϊου στο Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας που αποτελεί την υπαίθρια γλυπτοθήκη της Αθήνας όπου συναντώνται τέχνη, ιστορία και μνήμη.

Ένας μήνας εκδηλώσεων από άκρη σε άκρη της πόλης ή αλλιώς… όλη η Αθήνα μια γιορτή!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα