back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε το δικαστήριο της Αυλώνας στην Αλβανία. Ο Μπελέρης θα μεταφερθεί στις φυλακές των Τιράνων όπου θα παραμείνει τουλάχιστον 10 μέρες. Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης με την κατηγορία εξαγοράς ψήφων ενόψει των εκλογών της Κυριακής και σήμερα στη δίκη ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του. Την ίδια ώρα έγινε γνωστή και η σύλληψη ακόμη ενός ομογενή. Πρόκειται για τον Βλαδίμηρο Κουμή, πρώην Δήμαρχο Λουκόβου, που επίσης κατηγορείται για εξαγορά ψήφων 

Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν  ότι στην πράξη η Αλβανία  δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο” αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών. 

“Αυτή την τελευταία εβδομάδα μέχρι τις εκλογές να μην αναλωθούμε σε ανέξοδους διαξιφισμούς με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά να μιλήσουμε στους πολίτες για το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα”, για το μέλλον της πατρίδας μας”, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κυψέλη απ’ όπου εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. 

«Η αφαίμαξη των πολλών και η στήριξη των λίγων. Αυτό είναι το σχέδιο του Μητσοτάκη», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Τρίκαλα ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα του Μητσοτάκη κατάντησε να είναι χώρα με μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας». ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Βόλο.  

“Η δικαιοσύνη στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι η μόνη αρμόδια να δείξει τον δρόμο” αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, με φόντο την υπόθεση των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.  Σήμερα ο κύριος Ανδρουλάκης, επισκέπτεται τα Χανιά. 

Σε  προεκλογική συγκέντρωση στο Μεϊντάνι, στο Ηράκλειο, θα μιλήσει απόψε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας 

Σε Δράμα, Σέρρες και Κοζάνη περιοδεύει το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.      

Συναυλία στο Πάρκο Τρίτση διοργανώνει στις 8 και μισή το βράδυ, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.  

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο άνδρες 53 και 54 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται στην υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα  αρνήθηκαν την οποιαδήποτε ανάμειξη τους στην υπόθεση . 

Σεισμική δόνηση 3, 6 βαθμών Ρίχτερ  σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθου. Tο επίκεντρο του σεισμού, εντοπίζεται 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τη Μεθώνη και 17 χιλιόμετρα νότια των Στροφάδων. 

 

Με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας ως τα μεσάνυχτα και ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ και μετά, το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει απόψε στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. Φέτος, η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων θα γιορταστεί και στο Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες στο Καματερό. 

Μελωδίες πιάνου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και το Σαββατοκύριακο κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας, και μάλιστα στα πιο απρόβλεπτα σημεία της πόλης.  Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr 

Συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη, η μεγάλη γιορτή των comics, με τη συμμετοχή 170 δημιουργών. Τους επισκέπτες περιμένουν διεθνείς και ελληνικές εκθέσεις, καταστήματα και εκδοτικές, προβολές animation και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. 

Στην αθλητική επικαιρότητα… 

 Με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής ολοκληρώνονται σήμερα τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ.  

Αυτή την ώρα Παναιτωλικός – ΟΦΗ.  

Στις 8: Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος,  

Ιωνικός – Λαμία  

 Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα.  

Και ο καιρός… 

Αραιές νεφώσεις για αύριο στην Αττική, παροδικά αυξημένες. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα