back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων ενόψει των Εθνικών εκλογών.

‘’Την ελπίδα πως θα κερδίσει και μια δεύτερη θητεία μετά τις βουλευτικές εκλογές την Κυριακή με σαφή πλειοψηφία, για να απελευθερώσει το αναπτυξιακό δυναμικό της Ελλάδας’’, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Reuters. Νωρίτερα από τον Πειραιά ο κος Μητσοτάκης τόνισε ‘’Η χώρα δεν χρειάζεται αβεβαιότητα, ούτε αστάθεια, ούτε συμμαχικές κυβερνήσεις που πάντα ο ένας θα κοιτάει πώς θα υπονομεύσει τον άλλον’’. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη απόψε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της απλής αναλογικής θα έχουμε σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης και δεν θα χρειαστεί να οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές ανέφερε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο διακαναλικής συνέντευξης, εξηγώντας πως δεν είναι στο σχέδιο του μια κυβέρνηση “ανοχής, αλλά η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, όπως είπε εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης θέσει ζήτημα να μην είναι αυτός πρωθυπουργός σε μια τέτοια συνεργασία τότε θα πάμε ξανά σε εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως με τις “ανοησίες” του σχεδίου “Δήμητρα” πρόσφερε ένα μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΦΑ θα παραχωρήσει σε λιγη ώρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη και να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Θεσσαλονίκη. Στις οκτώ θα μιλήσει στην Πάτρα.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στις 4 βασικές προτεραιότητες του κόμματος του, μεταξύ αυτών η οριζόντια φορολόγηση 15% επί των καθαρών κερδών ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Θλίβομαι που ένας άνθρωπος με τον οποίο, έστω και για λίγους μήνες, δώσαμε έναν κοινό αγώνα υπέρ του λαού μας έχει πέσει τόσο χαμηλά απάντησε μέσω του Αθηναικού πρακτορείου ειδήσεων ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Αλέξη Τσίπρα και στα όσα είπε για εκείνον και το σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ στη διακαναλική του συνέντευξη. Επίσης ο κ. Βαρουφάκης έκλεισε το παράθυρο των συνεργασιών και στις δεύτερες κάλπες.

Μήνυση κατά 16 προσώπων και κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη. Ανάμεσα στους μηνυόμενους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρώην υπ μεταφορών Κώστας Καραμανλής, διευθυντικά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Ρυθμιστικής Αρχής, της hellenic train και πρώην υπουργοί σε βάθος 15ετίας, μεταξύ αυτών Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Χρήστος Σπίρτζης.

Το τρίτο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέβαλαν, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι ελληνικές αρχές, δια του αρμοδίου αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη. Από το συγκεκριμένο αίτημα θα εισρεύσει στα κρατικά ταμεία 1,72 δισ. ευρώ, που αφορά στο σκέλος των επιδοτήσεων.

Ανοιχτά θα είναι τα γραφεία ταυτοτήτων το Σάββατο 20 Μαΐου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και ανήμερα των εκλογών επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Αντίστοιχα τα γραφεία για παράδοση διαβατηρίων μόνο σε όσους πολίτες δεν τα έχουν παραλάβει θα είναι ανοιχτά την παραμονή των εκλογών από τις 8 το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι και την ημέρα των εκλογών επίσης επτά το πρωί με επτά το απόγευμα.

Ένα μωρό έχασε τη ζωή του και άλλοι 23 άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση πλοιαρίου που συγκρούστηκε με ιπποπόταμο σε ποτάμι στο νότιο Μαλάουι.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται αύριο στην Αττική με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα