back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αναστασία Κοτανίδου στην πιο χαρούμενη τελετή παράδοσης – παραλαβής: Ένας μήνας είναι θα περάσει

Διαβάστε επίσης

Σε ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα, με χιούμορ και χαμόγελα, έγινε η τελετή παράδοσης – παραλάβής στο υπουργείο Υγείας.

Η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου αν και πολύ έμπειρη και εξοικειωμένη με το αντικείμενο, εμφανίστηκε αγχωμένη παραλάμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας από τον Θάνο Πλεύρη.

“Η τύχη που μού ευχήθηκε, ο κ. Πλεύρης μάλλον θα μού χρειαστεί. Ένας μήνας είναι θα περάσει”, είπε και πρόσθεσε:

“Ελπίζω να μη συμβεί κάτι έκτακτο, διότι – να είναι σίγουροι – θα καλέσω τον υπουργό, την αναπληρώτρια και την υφυπουργό να βοηθήσουν”, ανέφερε.

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως ήταν η πρώτη κυβερνητική θητεία για τον ίδιο, σε μία δύσκολη περίοδο, αυτή της πανδημίας και συγκεκριμένα όταν άνοιγε η κοινωνία. Μίλησε για “τρομακτική εμπειρία” σημειώνοντας όμως πως ο υπουργός Υγείας δεν πρέπει να είναι ποτέ ικανοποιημένος.

Ο κ. Πλέυρης αναφέρθηκε στο έργο που αφήνει και συγκεκριμένα στον προσωπικό γιατρό, τις αλλαγές στα νοσοκομεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, την κατ΄οίκον νοσηλεία, τις αλλαγές στο φάρμακο και τα ποιοτικά κριτήρια στον ΕΟΠΥΥ.

Η τέως αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα είπε πως το υπουργείο εποπτεύει 128 νοσοκομεία και 1.500 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Είναι μία τεράστια δουλειά,συνέχισε και είπε πως η κ. Κοτανίδου έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και πως όλα θα πάνε καλά.

Μιλώντας για το έργο που έχει παραχθεί, είπε πως δόθηκαν πάνω από 6.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ.

Από την πλευρά της η τέως υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις 106 νέες δομές Ψυχικής Υγείας, που έχουν δημιουργηθεί.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα