back to top
27.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

27.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε – Aνάχωμα στην αλαζονεία Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

Σε τροχιά εκλογικής ετοιμότητας έθεσε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει της 2ης κάλπης στις 25 Ιουνίου. Με ομιλία του προς εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τόνισε ότι η παράταξη επέστρεψε ως γνήσιος εκφραστής της κεντροαριστέρας και κύριος αντίπαλος της συντήρησης και της ΝΔ για να αποκτήσει -όπως επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης-η χώρα εγγυητές του σεβασμού των θεσμών, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο γαλάζιος χάρτης δεν είναι προϊόν της προσφοράς της ΝΔ στον ελληνικό λαό αλλά αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, χρυσού χορηγού της ΝΔ, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς στο ρόλο που του εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Δεν θα μπούμε σε άγονη αντιπαράθεση σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και κάλεσε τους πολίτες να αγκαλιάσουν την προοδευτική παράταξη για να γίνει η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη και να σταματήσει την παντοκρατορία της ΝΔ. Η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ για να μπει ανάχωμα στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Εκλογική μάχη και Νέο πολιτικό ήθος

Κατά την ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο νέο πολιτικό ήθος που κομίζει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, επιχειρώντας να αναδείξει την ειδοποιό διαφορά του ειδικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Φέρνουμε ξανά ένα ένα νέο πολιτικό ήθος και ύφος στο κοινοβούλιο αλλά και στην κοινωνία μακριά από την τοξικότητα και τη διχόνοια, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι διαφορές μας από τον ΣΥΡΙΖΑ -όπως είπε -είναι πολιτικές και έχουν εκφραστεί δεν μας ενδιαφέρει η σύγκρουση με την αριστερά για αδειανά πουκάμισα. Οι διαφορές με τη ΝΔ είναι γνωστές, η αδιαφάνεια, η συντήρηση, η πελατειακή διαχείριση με αυτά θα αναμετρηθούμε γόνιμα και δημιουργικά και όχι τοξικά, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης δίνοντας τον τόνο της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ενόψει του νέου εκλογικού κύκλου αλλά και από τη θέση της ισχυρής δύναμης αντιπολίτευσης.

Πρέπει να πείσουμε ότι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος κοινωνικά και πολιτικά χρήσιμη, σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Πρέπει τις επόμενες μέρες να πάμε σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό. Κάλεσε σε νέο αγώνα που για είναι νικηφόρος σας θέλω όλους -όπως είπε-στην πρώτη γραμμή της μάχης . Οι νίκες δεν χαρίζονται, κερδίζονται, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σηματοδοτώντας την εκκίνηση της νέας εκλογικής μάχης. Παράλληλα, έδωσε το πολιτικό στίγμα με χρονικό ορίζοντα για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις λέγοντας μεταξύ άλλων: Το βλέμμα μας είναι στραμμένο όχι μόνο στις προσεχείς εκλογές αλλά και στην αυτοδιοίκηση (αυτοδιοικητικές εκλογές Οκτωβρίου), και στις επόμενες ευρωεκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε σε άνοιγμα προς το εκλογικό ακροατήριο αναφέροντας χαρακτηριστικά : να αγκαλιάσουμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, είμαστε κίνημα ανοιχτό χωρίς στεγανά, για όλους του πολίτες που έχουν τις ίδιες αγωνίες για τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία.

Προγραμματικό πλαίσιο

Κράτος πρόνοιας, και κοινωνική συνοχή, κράτους δικαίου, προστασία του περιβάλλοντος, πρωταγωνιστές στην ευρωπαική οικογένεια και οχι κομπάρσοι όπως συμβαίνει με τον Σύμφωνο Σταθερότητας, ισχυρό ΕΣΥ, δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία με εθνικό απολυτήριο, ορισμένοι απο τους βασικούς άξονες του προγραμματικού πλαισίου στους οποίους αναφέρθηκε εκτενώς ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οικονομία

Η ΝΔ εμφανίζει ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία που δεν έχει αντιστοιχία με την πραγματικότητα. Μοίρασε πάνω απο 55 δις χωρίς κοινωνική στόχευση γιατί εκμεταλλεύθηκε την ενεργειακή κρίση, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης υπενθυμίζοντας με νόημα τις συστάσεις της Κομισιόν για επιστροφή σε αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους.

Θα μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: Προτείνουμε την ετικέτα της εγχώριας εξωστρέφειας με ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με χιλιάδες καλές θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά, διασύνδεση τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα. Μείωση φόρων στα καύσιμα και στα τρόφιμα.

Ιδιωτικό χρέος

Προστασία της πρώτης κατοικίας γιατί οι πολιτικές δεν έχουν μόνο δημοσιονομικό αποτύπωμα αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και επεσήμανε: Νόμος και κανόνες στα funds για να υπερασπιστούμε τους ευάλωτες συμπολίτες μας. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δεξαμενή 150.000 κοινωνικών κατοικιών αναφερόμενος σε μέτρα ενίσχυσης των νέων καθώς όπως είπε, αν δεν σταθεί όρθια η νέα γενιά δεν θα σταθεί όρθια και η χώρα.

Συνταξιούχοι

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόταση για επαναφορά του ΕΚΑΣ για 150.000 χαμηλοσυνταξιουχούς και αποκατάσταση αδικιών για συντάξεις χηρείας

Παιδεία

Δεν είμαστε αρνητές του ιδιωτικού αλλά προτεραιότητα μας είναι η δημόσια παιδεία και το εθνικό απολυτήριο δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και κάλεσε τα κόμματα την επομένη των εκλογών να συζητήσουν για αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στη Φ. Γεννηματά για τον αγώνα που έδωσε, όπως είπε, στα δύσκολα χρόνια. Ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν την πρώτη εκλογική μάχη. Όπως είπε η ΚΟ μας ομάδα μεγάλωσε αυτή η ομάδα εικονοποιεί την ενότητα, την ανανέωση αλλά κυρίως την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης και συνέχισε λέγοντας: Μετά το πρώτο βήμα, έρχεται η μεγάλη νίκη στις 25 Ιουνίου. Τη μάχη θα τη δώσουμε στη βάση εκεί που χτυπά η καρδιά του ελληνικού λαού, αυτό είναι το γνήσιο κίνημα που ιδρύθηκε το 1974 και επιστρέφει δυναμικά ως πρωταγωνιστής στην πολιτική ιστορία της πατρίδας μας.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα