back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ευάλωτοι δανειολήπτες: Ξεκινά η επιδότηση επιτοκίων των δανείων κατά 50% – Λίγοι οι τυχεροί

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερα περιορισμένος, καθώς φτάνει μόλις σε αριθμό τους 3.842 έως τις 25 Μαΐου, είναι από τις τράπεζες ο αριθμός των εγκεκριμμένων αιτήσεων ενήμερων για επιδότηση των τόκων των στεγαστικών ή μικρών επιχειρηματικών δανείων σε ενήμερους δανειολήπτες για ένα έτος, σύμφωνα με τους βελτιωμένους όρους και προυποθέσεις που συμφωνήθηκαν μεταξύ της Κυβέρνησης και των τραπεζών.

Η επιδότηση κατά 50% των επιτοκίων των δόσεων των κυμαινόμενων δανείων, με βάση τα επιτόκια που είχαν διαμορφωθεί τον περασμένο Απρίλιο μετά τις διαδοχικές αυξήσεις της Ε.Κ.Τ., θα ξεκινήσει για τα επιλέξιμα νοικοκυριά τις προσεχείς ημέρες, ενώ παράλληλα θα “τρέχει” ‘εως στα τέλη Ιουλίου και η προθεσμία υποβολής και έγκρισης νέων αιτήσεων για τους δανειολήπτες που πληρούν τα νέα, αυξημένα κατά 30%, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την επιδότηση του επιτοκίου του δανείου τους για ένα έτος. Τα κριτήρια ως γνωστόν ορίστηκαν από 9.100 ετήσιο εισόδημα για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό έως 27.300 για τους πολύτεκνους και αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας από 156.000-234.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα επιδότησης κατά 50% του επιτοκίου των δόσεων των δανείων τους υπέβαλλαν έως τις 25 Μαΐου 13.127 δανειολήπτες, εκ των οποίων επιλέχθηκαν, από τις τράπεζες για επιδότηση 3.842, απορρίφθηκαν 2.629, ενώ 6.654 αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας από πλευράς τραπεζών για έγκριση ή απόρριψη.

Όσοι δανειολήπτες κριθούν επιλέξιμοι θα έχουν επιπρόσθετο όφελος και το “πάγωμα” για ένα έτος του επιτοκίου των δόσεων του δανείου τους , όπως ισχύει οριζόντια, για όλους τους ενήμερους δανειολήπτες. Δηλαδή δεν θα επιβαρυνθούν με οποιαδήποτε νέα αύξηση του επιτοκίου από την ΕΚΤ όπως την τελευταία της τάξης του 0,25%.

Θάνος Πασχάλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα