back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Ο διάλογος δεν θα γίνει με όρους επικοινωνιακού ολοκληρωτισμού από τη ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Ο διάλογος δεν θα γίνει με όρους επικοινωνιακού ολοκληρωτισμού απο τη ΝΔ, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Νίκος Ανδρουλάκης με φόντο την αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών γύρω απο το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Μερίσματα, ΕΝΦΙΑ-Γονικές παροχές

Καθημερινά βλέπω να βομβαρδίζουν με fake news τον ελληνικό λαό οτι θέλουμε να αυξήσουμε τον ΕΝΦΙΑ ενώ έχουμε ψηφίσει τρεις φορές τη μείωση του, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

Θέλουμε να μειωθεί ο φόρος αυτός και το αποδεικνύουμε με την ψήφο μας.

Δεν μιλήσαμε για φόρο στα κέρδη των επιχειρήσεων διευκρίνισε ο κ. Ανδρουλάκης αλλά για κλιμακωτό φόρο στα μερίσματα 5% έως τις πρώτες 50.000, 10% απο 50 έως 100,000 και 15% πάνω από 100.000. Δεν είμαστε τιμωρητικοί στο επιχειρείν, αλλά θέλουμε δίκαιη φορολόγηση με κλίμακες ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Επανέλαβε την πρόταση του κόμματος για φόρο στις γονικές παροχές πάνω απο 400.000 ευρώ για τον κάθε γονέα και αθροιστικά 800.000 για τους δυο γονείς, ασκώντας την ίδια ώρα κριτική στη ΝΔ για το αφορολόγητο των 4.8 εκ. Ευρώ.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για φορολόγηση των υπερκερδών τραπεζών, παραγωγών ενέργειας και προμηθευτών. Η ΝΔ φορολόγησε με 90% κάποια υπερκέρδη των παραγωγών .Στο συρτάρι όμως του κ. Σκρέκα υπάρχει η φορολόγηση των κερδών των προμηθευτών δεν έχει γίνει συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επιπλέον αναφέρθηκε σε έκτακτο μέτρο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα όσο διαρκούν οι πληθωριστικές πιέσεις και κληθείς να εξηγήσει τους πόρους από τους οποίους θα καλυφθεί το συγκεκριμένο μέτρο δήλωσε: Όταν έχεις 5 δις παραπάνω έσοδα από τον ΦΠΑ από τα προϋπολογιζόμενα τον τελευταίο 1,5 χρόνο είναι ντροπή να λες που θα βρεις τα λεφτά για τον ΦΠΑ, μα τα έχεις πάρει από τον ελληνικό λαό ανέφερε χαρακτηριστικό ο κ. Ανδρουλάκης.

Πρότεινε επίσης:

Αύξηση στους μισθούς στο δημόσιο 1,2 δις ευρώ για να πιάσουμε τον πληθωρισμό και

1,1 δις οι παρεμβάσεις μας στις συντάξεις, δηλαδή κατάργηση προσωπικής διαφοράς, νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και διόρθωση αδικιών για συντάξεις αναπηρίας και χηρείας.

Τα προγράμματα στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την πρόθεση του να συμφωνήσουν τα κόμματα να καταθέσουν προς κοστολόγηση τα προγράμματα τους στο Γραφείο Προυπολογισμού της Βουλής. Προσκάλεσε επίσης τους πολιτικούς αρχηγούς σε debate για να συζητηθούν και τα οικονομικά θέματα και ποια οικονομία παραδίδει ο κ. Μητσοτάκης , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει φορτώσει με 50 δις παραπάνω χρέος και έχει δημιουργήσει τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα στη χώρα.

Δεν θέλω η χώρα μου να γίνει Ουγγαρία, γιατί αυτό είναι το μοντέλο του κ. Μητσοτάκη, ισχυροί ολιγάρχες, αδύναμη μεσαία τάξη και φτωχοποίηση των πιο φτωχών Ελλήνων, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ή θα έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος και δίκαιη φορολόγηση ή θα έχουμε άδικη φορολόγηση και ανίσχυρο κοινωνικό κράτος , εγώ υπηρετώ το πρώτο , τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης .

Η ΝΔ δουλεύει για τους λίγους σε βάρος των πολλών. Κέρδισε στις πρώτες εκλογές γιατί χρυσός χορηγός της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και ερωτηθείς για την εκλογική στόχευση της επόμενης κάλπης δήλωσε μεταξύ άλλων : Αγωνίζομαι για το καλύτερο δυνατό ,για μένα πήχυς είναι αυτή η δημοκρατική παράταξη να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και βασικός αντίπαλος της ΝΔ.

 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα