back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή οι Αρχές στον Έβρο μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα σύνορα.

Στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του χωριού Φυλάκιο Ορεστιάδας μεταφέρθηκαν άλλοι 91νας παράτυποι μετανάστες, που διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές μετά από επιχείρηση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής. Πάνω από 50 άτομα είναι γυναίκες και παιδιά. Οι μετανάστες βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής των Μαρασίων.

«Σε άλλα δεκαπέντε σημεία βρίσκονται αυτή την ώρα ομάδες με μετανάστες» είπε ο Δημήτρης Πέτροβιτς αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε πριν από λίγο ότι «το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν αυτές οι ροές καθώς είναι πολύ χαμηλή η στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοώντας την παράνομη διέλευση μεταναστών» και πρόσθεσε ότι «είναι επιβεβλημένη η επέκταση του φράχτη την περιοχή στα 35 χιλιόμετρα, στον κεντρικό Έβρο».

«Να μην έχετε αμφιβολία ότι οι Τούρκοι σπρώχνουν ομάδες προς τα ελληνικά σύνορα. Το ανησυχητικό δεν είναι οι ομάδες αυτές αλλά οτι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες δεν ενδιαφέρονται αν τους βλέπουμε» είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος συνοριοφυλάκων . Πρόσθεσε ότι έχει αλλάξει η μεθοδολογία των κυκλωμάτων το τελευταίο διάστημα εντοπίζοντας ότι ανενόχλητες κυκλοφορούν οι ομάδες αυτές των μεταναστών εντός της τουρκικής επικράτειας.

Μέχρι σήμερα θα πρέπει τα 44 κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, να υποβάλουν τους συνδυασμούς τους στο υπουργείο Εσωτερικών. Η ανακήρυξη των κομμάτων από τον Άρειο Πάγο θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.

Με αφορμή την ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, στον Υμηττό.

Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει ισχυρή αντιπολίτευση και σε λίγα χρόνια θα είναι ξανά ο ισχυρός αντίπαλος της ΝΔ και η πραγματική εναλλακτική προοδευτική παράταξη που χρειάζεται η χώρα, τόνισε σε ομιλία του χθες βράδυ στη Ρόδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει, αύριο Τρίτη και ώρα 20.00, στο Πάρκο “Αντ. Τρίτσης” (στο Ανοιχτό Θέατρο), εκδήλωση με θέμα: “Πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη; Αγώνας για την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος”.

 

Περιοδεία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, στο Κιλκίς, στο Πολύκαστρο και στην Γουμένισσα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας εν όψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Συνεδριάζει εκ νέου αύριο Τρίτη στη μία μετά το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εσωτερικών, η Διακομματική Επιτροπή με βασικό θέμα συζήτησης τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Σε επιφυλακή παραμένει η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων που θα κινηθούν σήμερα εκτός της πρωτεύουσας αλλά και για την επιστροφή όσων ταξίδεψαν με αφορμή το τριήμερο για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος. Από τις 4 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ στην είσοδο των εθνικών οδικών δικτύων σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων .

Συνεχίζει τον πλου με μειωμένη ταχύτητα προς το λιμάνι του Ηρακλείου, το Κρήτη 2 , λόγω βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του. Το πλοίο με 331 επιβάτες και 94 άτομα πλήρωμα δεν έχει ζητήσει να συνδράμουν άλλα πλοία και αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο έως τις 09:30.

Εν τω μεταξύ, κανονικά λειτουργούν σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ . Κλειστές είναι ωστόσο οι τράπεζες και οι υπηρεσίες του Δημοσίου. Στη Θεσσαλονίκη τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά.

Με μαθήματα προσανατολισμού και ειδικότητας θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους.

Αύριο, Τρίτη, 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά , τα Μαθηματικά και τη Βιολογία.

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Λατινικά , τη Χημεία και την Πληροφορική.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, η εβδομάδα περιλαμβάνει τρεις ημέρες εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας αρχής γενομένης από την Τετάρτη.

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό. Οι αιτήσεις ξεπέρασαν ήδη τις 155.000 και αφορούν 300.000 επιταγές.

 

Στη σύσταση οι γυναίκες στο Όρεγκον και στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ να είναι ιδιαίτερα προσεχτικές προχώρησαν οι αρχές καθώς σε διάστημα 3 μηνών, έξι αγνοούμενες γυναίκες ηλικίας από 22 μέχρι 40 ετών, εντοπίστηκαν νεκρές σε διάφορα απομονωμένα σημεία. Η Αστυνομία εκτιμά πλέον ότι έπεσαν θύματα του ίδιου κατά συρροή δολοφόνου.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Άνοδος θερμοκρασίας και μπόρες το μεσημέρι αναμένονται σήμερα σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και ενδεχομένως της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Στην Αττική… γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα