back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα των μαθηματικών στις πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς δυσκολίες το διδαγμένο κείμενο των αρχαίων, απόσπασμα από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη, εκτός από μια παρατήρηση που δημιουργούσε ασάφειες, βατό το αδίδακτο από τον Θεάγη του Πλάτωνα, σύμφωνα με τους καθηγητές των φροντιστηρίων Διακρότημα, με τα οποία συνεργάζεται και φέτος ο Αθήνα 9.84.

Βατά και αναμενόμενα ήταν τα θέματα της Βιολογίας. Να ακούσουμε ένα πρώτο σχόλιο από την υπεύθυνη του μαθήματος, Δήμητρα Σιάκουλη…

Συνεδριάζει σε μία ώρα η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών με βασικό θέμα τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Συνεχίζουν τις προεκλογικές περιοδείες τους οι αρχηγοί των κομμάτων.

Τη Νέα Ιωνία επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα μας στο μέλλον και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής. Βλέπετε ότι, ήδη, η Τουρκία έχει σήμερα μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση”, ανέφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε συγκεντρωμένους πολίτες.

Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. «Λίγες μόνο μέρες μας χωρίζουν από την κρίσιμη, τελική μάχη. Κι αυτό που κρίνεται είναι πάνω από κόμματα, πρόσωπα, επικοινωνιακές στρατηγικές, λάθη και παραλείψεις. Κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Με λίγα λόγια οι ζωές των πολλών», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα με την οποία απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ στον «αγώνα», όπως λέει, για την «αποτροπή της δεξιάς παντοδυναμίας».

Το Μαρούσι θα επισκεφθεί το απόγευμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε εκδήλωση του ΚΚΕ με τίτλο «πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη» στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης θα μιλήσει στις 8 το βράδυ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε Άργος και Ναύπλιο περιοδεύει αύριο ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία με οπαδικά κίνητρα του 19χρονου Άλκη Καμπανού. «Η επίθεση των 40 δευτερολέπτων ήταν οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων», είπε κατά την έναρξη της αγόρευσής της.

Χαρακτήρισε την υπόθεση δύσκολη και ψυχοφθόρα, ενώ αναφερόμενη στην οικογένεια του Άλκη στάθηκε στον πόνο που βιώνει. Για τις οικογένειες των κατηγορουμένων σημείωσε ότι ενδεχομένως να περπατούν με σκυφτό το κεφάλι, επειδή βαρύνονται τα παιδιά τους με τέτοια εγκλήματα, αλλά και ίσως επειδή τα είχαν χάσει προ πολλού, λόγω λάθος επιλογών, παθών και μίσους.

Τις οριστικές μελέτες των εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης, παρουσιάζει αυτή την ώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σχεδόν 580.000 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, σε σύνολο περίπου ενός εκατομμυρίου επιταγών, καθώς το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους δικαιούχους ήταν ιδιαίτερα έντονο.

14η μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων των συνδικάτων στη Γαλλία σήμερα, κατά της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, που αυξάνει στα 64 χρόνια το όριο ηλικίας.

Ενδέχεται να είναι το κύκνειο άσμα του κινήματος διαμαρτυρίας, λένε οι αρχές, δεν θα είναι και οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις, παραδέχονται τα συνδικάτα.

Το αεροδρόμιο του Ορλύ στο Παρίσι ανακοίνωσε ότι θα ματαιωθεί περίπου το ένα τρίτο των πτήσεων.

Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, λέει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, μετά την μερική καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος της Καχόβκα στον ποταμό Δνείπερο, στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις περιφέρεια της Χερσώνας.

Ο κίνδυνος πρόκλησης “πυρηνικής καταστροφής αυξάνεται γρήγορα”, προειδοποιεί ωστόσο το Κίεβο.

“Προς το παρόν, δεν υπάρχει απειλή” αντιτείνουν οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις.

Ο Αθήνα 9.84, και το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών σας προσκαλούν στις 4:00 μμ στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, σε μια ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης “Αθήνα 9.84: Η Γέννηση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας”.

Στις 6:00 το απόγευμα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με θέμα την ελευθερία του λόγου στα ΜΜΕ, με τη συμμετοχή διευθυντών εφημερίδων, δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών. Συντονίζουν οι “Ντάμες Σπαθί”, Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου.

Και καιρός: Αίθριος ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 29 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα