back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντικές καθυστερήσεις στην κάθοδο του Κηφισού από Λυκόβρυση έως το ύψος της Αχαρνών λόγω τροχαίου που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα.

Τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας στις 15 Ιουνίου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των 5 κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών. Η τηλεμαχία των 5 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, με πιθανή ώρα έναρξης τις 9:00 το βράδυ. Οι αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε 6 ερωτήματα με βάση τις ίδιες θεματικές ενότητες με την προηγούμενη διαδικασία, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι θα έχουν στο τέλος τη δυνατότητα ελεύθερης ερώτησης.

Σήμερα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στο μέλλον, επανέλαβε απο τη Ν. Ιωνία ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι “εξαντλεί τον πολιτικό της λόγο, διαγωνιζόμενη ποιος θα επιβάλλει τους περισσότερους φόρους”. Το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία περιοδεύει σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε τον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, αφήνοντας ένα λευκό και ένα κόκκινο γαρίφαλο στη μνήμη του. Ανέφερε ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου υπάρχουν δύο σχέδια που κρίνονται στην κάλπη, αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, που σημαίνει ακρίβεια, αισχροκέρδεια, εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και ιδιωτικοποίηση παντού, και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει μία δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους.

…”Δεν υπερασπίζομαι τα συμφέροντα 3.000 οικογενειών, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θέλω ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για ανθεκτική ανάπτυξη”, δήλωσε στο OPEN o Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 7.30 το απόγευμα θα επισκεφθεί το Μαρούσι. Σε εκδήλωση του ΚΚΕ με τίτλο “Πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη” στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης θα μιλήσει στις 8:00 το βράδυ ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. “Κόμματα που δεν έχουν προγράμματα, κόμματα που λένε ψέμματα στον Ελληνικό λαό ότι θα πάνε τα προγράμματά τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όταν ξέρουν ότι δεν πηγαίνει κανένα πρόγραμμα για κοστολόγηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Ο κ. Βελόπουλος αύριο περιοδεύει σε Άργος και Ναύπλιο.

“Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, ίσως κινήματα, διακινητές να υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια”, δήλωσε, κατά την επίσκεψή του, το πρωί, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης. Υπογράμμισε δε, ότι το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη αποτελεί “προτεραιότητα” και υπηρετείται “με σχέδιο και αίσθημα ευθύνης”.

Τη σύλληψη 52χρονου Έλληνα υπηκόου, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναζητείτο με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών, ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ. Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Προσωρινά ελεύθερος και με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 40χρονος αρχιμανδρίτης στο Ναύπλιο, που φέρεται να έστειλε άσεμνα βίντεο σε 12χρονο. Για τις 16 Ιουνίου ορίστηκε η δίκη.

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Τις αντιδράσεις του ΝΑΤΟ και χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκαλεί η ανατίναξη του φράγματος στη Νόβα Καχόβκα, το οποίο λειτουργεί ως ταμιευτήρας νερού για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται για τον βομβαρδισμό, με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι να αντικρούει τις ρωσικές αιτιάσεις για εμπλοκή της Ουκρανίας και να κάνει λόγο για τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Για «νέα διάσταση στις ρωσικές ωμότητες που ίσως συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» μίλησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ. Την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έδειξε ως υπαίτια για την καταστροφή και η υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ανναλένα Μπέρμποκ, κάνοντας λόγο για περιβαλλοντική καταστροφή.

Η Ρωσία “δεν έχει δικαίωμα βέτο” στην προσχώρηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ από την Μπρατισλάβα, όπου διεξάγεται η Σύνοδος της ομάδας των Εννέα του Βουκουρεστίου.

Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα είναι τόσο ισχυρά ώστε να μπορούν «να σκοτώνουν πολλούς ανθρώπους» εντός μόλις των επόμενων δύο ετών, προειδοποίησε ο σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Ματ Κλίφορντ, ο οποίος έχει αναλάβει να δημιουργήσει την ομάδα δράσης για την τεχνητή νοημοσύνη που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο τόνισε.

“Η Γέννηση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας” το αντικείμενο της στρογγυλής τράπεζας που διοργανώνει ο Αθήνα 9.84 σε λίγη ώρα, στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, με αφορμή τα 36α γενέθλια του σταθμού της πόλης. Στο επίκεντρο η ελευθερία του λόγου στα ΜΜΕ. Συντονίζουν οι “Ντάμες Σπαθί”, Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο athina984.gr.

Kαιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα