back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Ο στρατός διαψεύδει το ρεπορτάζ του NBC ότι ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση

Διαβάστε επίσης

Ο ουκρανικός στρατός διέψευσε το ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC News, σύμφωνα με το οποίο το Κίεβο ξεκίνησε την σχεδιαζόμενη αντεπίθεσή του εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

«Δεν έχουμε τέτοια πληροφορία. Και δεν σχολιάζουμε ανώνυμες πηγές», είπε εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Υψηλόβαθμος Ρώσος στρατιωτικός διοικητής ενημέρωσε ωστόσο τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για το πώς οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ευρείας κλίμακας ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Νωρίτερα και ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.

«Σήμερα στη 1.30 τα ξημερώματα, στη ζώνη της Ζαπορίζια, ο εχθρός επιχείρησε να διασπάσει την άμυνά μας με έως 1.500 άνδρες και 150 θωρακισμένα οχήματα» ανέφερε ο Σοϊγκού στην ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, «ο εχθρός υπέστη βαριές απώλειες».

«Οι εχθρικές δυνάμεις που εκπαιδεύτηκαν ειδικά για να υλοποιήσουν αυτήν τη διείσδυση δεν πέτυχαν τον στόχο τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντα με τον Σοϊγκού, «έπειτα από δίωρη μάχη, ο εχθρός έχασε 30 άρματα, 11 οχήματα μάχης πεζικούς και έως 350 άνδρες». Οι πληροφορίες αυτές δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.

Το Κίεβο δηλώνει εδώ και μήνες ότι προετοιμάζει μια μεγάλη αντεπίθεση με στόχο να ανακτήσει τα ουκρανικά εδάφη που κατέλαβε η Μόσχα, μεταξύ των οποίων και την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014. Οι παρατηρητές εκτιμούν ότι η αύξηση των «επιθετικών επιχειρήσεων» εκ μέρους του Κιέβου κατά μήκος της γραμμής του μετώπου τις τελευταίες εβδομάδες είναι μια πρώτη ένδειξη αυτής της πολυαναμενόμενης αντεπίθεσης.

AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα