back to top
18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κολομβία: Τα παιδιά που διασώθηκαν από τη ζούγκλα ανακτούν δυνάμεις με ικανοποιητικό τρόπο

Διαβάστε επίσης

Τα τέσσερα παιδιά, που βρέθηκαν μέσα στη ζούγκλα της Κολομβίας 40 ημέρες μετά τη συντριβή του μικρού αεροπλάνου με το οποίο ταξίδευαν, «βρίσκονται σε μια ικανοποιητική διαδικασία ανάκτησης δυνάμεων», ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, οι αρχές.

Η Λέσλι (13 ετών), η Σολέινι (9 ετών), ο Τιέν Νοριέλ (5 ετών) και η Κριστίν (1 έτους) βρέθηκαν από στρατιωτικούς και αυτόχθονες το απόγευμα της Παρασκευής στη νότια Κολομβία.

Από το πρωί του Σαββάτου, βρίσκονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Μπογοτά, όπου έφθασαν σε «αποδεκτή κλινική κατάσταση».

Αφού δέχθηκαν φροντίδες επί δύο ημέρες, «έχουν πολύ καλή διάθεση, χρωμάτισαν και ζωγράφισαν. Τους αρέσει να μιλούν (…) έχουν πολύ καλή διάθεση», δηλώνει η Αντριάνα Βελάσκες, υποδιευθύντρια του Κολομβιανού Ινστιτούτου Προστασίας της Οικογένειας (ICBF) σε βίντεο που στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Ο στρατός διένειμε μια ζωγραφιά που αποδίδεται στα παιδιά και στην οποία εικονίζεται ο Ουίλσον, ένας σκύλος διασώστης που εξαφανίσθηκε στη διάρκεια των ερευνών. «Ο σκύλος ήταν μαζί τους, έφευγε και ξαναρχόταν (…) μετά εξαφανίσθηκε», λέει ο Ναρσίσο Μουκουτούι, ο παππούς των παιδιών, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας.

Τα τέσσερα παιδιά βρέθηκαν ενώ περιπλανιόνταν μόνα στη ζούγκλα μετά τη συντριβή, την 1η Μαΐου, του μικρού αεροπλάνου Cessna 206 με το οποίο ταξίδευαν μαζί με τη μητέρα τους, τον πιλότο και ένα συγγενή, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

Τρέφονταν με αλεύρι μανιόκας που βρήκαν μέσα στο αεροπλάνο, καθώς και με φρούτα που έβρισκαν στη ζούγκλα.

 

Η κηδεμονία των παιδιών

Οι δύο μεγαλύτερες αδελφές «ανέβασαν πυρετό» χθες, Δευτέρα, ενώ ο Τιέν Νοριέλ «παρακολουθείται» εξαιτίας μιας «ενδεχόμενης τροφικής δηλητηρίασης», διευκρίνισε στο ραδιοσταθμό W Radio η διευθύντρια του ICBF Άστριντ Κασέρες.

Ο Τιέν Νοριέλ, το μοναδικό αγόρι της ομάδας, ήταν τόσο αδύναμο όταν βρέθηκε που δεν μπορούσε να περπατήσει, σύμφωνα με τους αυτόχθονες που είχαν την Παρασκευή την πρώτη επαφή με τα παιδιά.

«Το μωρό εξακολουθεί να περιθάλπεται, όχι επειδή βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά επειδή το παρακολουθούμε από πιο κοντά λόγω της ηλικίας του», πρόσθεσε η Κασέρες.

«Μπόρεσαν και πάλι να κοιμηθούν, πράγμα που τα βοήθησε πολύ», υπογράμμισε. «Τα πράγματα εξελίσσονται όπως προβλέπεται (…) θα χρειαστούν δύο ως τρεις εβδομάδες νοσηλείας», δήλωσε.

Το ICBF θα διατηρήσει την κηδεμονία των παιδιών μέχρι να επιλυθεί μια οικογενειακή διένεξη. Οι συγγενείς της μητέρας που απεβίωσε υποστηρίζουν πως ο πατέρας των δύο πιο μικρών παιδιών τα κακομεταχειρίζεται, κάτι που ο ενδιαφερόμενος αρνείται. Η γιαγιά τους από την πλευρά της μητέρας τους δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ζητάει την κηδεμονία των τεσσάρων παιδιών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα