back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Δήμο Νέας Ιωνίας ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη στο Δήμο Νέας Ιωνίας και ενημέρωση για την πορεία των χρηματοδοτούμενων με 43 εκ. ευρώ, έργα, από την Περιφέρεια Αττικής ,πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και επόπτευσε τα σημαντικότερα έργα συνοδευόμενος από τη δήμαρχο Δ. Θωμαΐδου ενώ στον “ιωνικό κέντρο”, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ Γαβριήλ.

Το «Ιωνικό Κέντρο» με στόχο τη διαφύλαξη και προβολή της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων της Μ.Ασίας, υλοποιείται με χρηματοδότηση 12.3 εκ Ε, της Περιφέρειας μέσω ΕΣΠΑ και θα παραδοθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Ακολούθως ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε αντιπλημμυρικά έργα, το 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας όπου η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει έργα ενεργειακής αναβάθμισης ύψους περίπου 1 εκ. ευρώ.

Στο δημαρχείο στη συνάντηση με τη δήμαρχο, αντιδημάρχους, υπηρεσιακά στελέχη παρουσία και του προέδρου της ΠΕΔΑ Γ. Μαρκοπούλου συζητηθηκε η πορεία των έργων με έμφαση τα αντιπλημμυρικά και τις ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων.

Επίσης ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το οικοδομικό τετράγωνο 150 δίπλα από τον σταθμό του Ηλεκτρικού και ενημερώθηκε για τους λόγους που παραμείνει σε στασιμότητα. Ζητησε να προχωρήσουν άμεσα οι συμπληρωματικές μελέτες που απαιτούνται. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε κεντρική καφέ της πόλης όπου συναντήθηκε με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Κατά τη συνάντηση στο δημαρχείο κ. Πατούλης εστίασε στα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, στην επανεκκίνηση των έργων για την κατασκευή της πεζογέφυρας στην οδό Αλέκου Παναγούλη, αλλά και στα έργα ανάπλασης του οικοδομικού τετραγώνου 150 και κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων.

Ένα έργο το οποίο έχει διακοπεί λόγω δυσκολιών και προβληματικών μελετών. Όπως επανέλαβε ο Περιφερειάρχης, έχει δώσει ήδη εντολή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας να ξεκινήσουν άμεσα τις σχετικές διαβουλεύσεις, προκειμένου ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σημασία να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με το Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, με στόχο κάθε μελέτη που είναι ώριμη να εντάσσεται στον προϋπολογισμό προκειμένου να προχωρούν έργα και υποδομές με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα που ολοκληρώθηκαν στην περιοχή, στις παρεμβάσεις για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων, στη χρηματοδότηση για τη συντήρηση του Κέντρου Νεότητας της πόλης, σε παρεμβάσεις αναβάθμισης οδοφωτισμού, στην προμήθεια των καφέ κάδων, στα κοινωνικά προγράμματα, αλλά και στα σημαντικά έργα που προγραμματίζονται και αφορούν στη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη, δημιουργία ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει το ΟΑΚΑ με τη Νέα Ιωνία αλλά και διαδημοτικού ποδηλατοδρόμου από τη Φιλαδέλφεια μέχρι τη Νέα Κηφισιά, κ.α..

Τη σημαντική συμβολή του Περιφερειάρχη στην υλοποίηση κρίσιμων έργων σε όλη την Αττική, υπογράμμισε και ο προέδρος της ΠΕΔΑ Γ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Πατούλης επιθεώρησε το ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό έργο, στην οδό Αλατσάτων όπου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ύψους 2.5 εκ. ευρώ έγινε μετατόπιση συλλεκτήρα όμβριων.

Στο έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης και συλλεκτήρα όμβριων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 6 εκ. ευρώ, το οποίο με την ολοκλήρωση του, μεταξύ άλλων θωρακίζει αποτελεσματικά από πλημμυρικά φαινόμενα και το Νοσοκομείο Αγ. Όλγα.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο, όπου υποδέχθηκε ο διοικητής Χ. Πρίφτη, ο οποίος τον ευχαρίστησε και για τον ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό που παραδόθηκε στο Νοσοκομείο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ύψους περίπου 650 χιλιάδων ευρώ.

Την ικανοποίηση του για τους γοργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η κατασκευή του «Ιωνικού Κέντρου», του πνευματικού κέντρου που θα εξελιχθεί σ΄ ένα «εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο» της περιοχής, όπως ανέφερε, εξέφρασε ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στα υπό εξέλιξη έργα.

Εκεί ο μητροπολίτης κ. κ. Γαβριήλ, ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη για την σημαντική συμβολή του στη δημιουργία του πνευματικού κέντρου το οποίο όπως είπε είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πόλη και την εκκλησία

«Αυτό το Πνευματικό Κέντρο είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας, την τοπική μας εκκλησία,” ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας”

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση της υλοποίησης του έργου, που αποτελεί όραμα του Μητροπολίτη ” ένας μεγάλος χώρος πράσινου θα διατεθεί προς χρήση στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και παράλληλα με την υλοποίηση του πνευματικού κέντρου θα γίνουν η εκκλησία, ένας βρεφονηπιακός σταθμός. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό χώρο που θα αλλάξει ριζικά”.

Στο 1ο ΚΕΔΑΣΥ Β’Αθήνας, όπου η Περιφέρεια καλύπτει όλα τα λειτουργικά του έξοδα, ο προϊστάμενος Γ. Σεχίδης, επισημανε πως αυτή η συμπαράσταση δίνει μηνύματα αισιοδοξίας και ενθάρρυνσης σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Το συγκεκριμένο ΚΕΔΑΣΥ εξυπηρετεί περίπου 2.000 αιτήματα το χρόνο.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους, εργαζομένους,για το αξιέπαινο έργο τους και ενημέρωσε πως στο επόμενο στάδιο η Περιφέρεια Αττικής θα μισθώσει 300τ.μ προκειμένου να μπορέσει το ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας να μειώσει τους χρόνους αναμονής των παιδιών και των οικογενειών τους εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλου χώρου για να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εξετάσεις στους μαθητές. «Παραμένουμε ενεργοί σας συμπαραστάτες.

Αυτά τα παιδιά είναι προτεραιότητα μας και σε αυτό το πλαίσιο θα στηρίξουμε προγράμματα πρόληψης και στήριξης τους. Στις πολιτικές μας βρίσκεται πολύ ψηλά η ενδυνάμωση όλων των σχολικών δομών και αυτό το έχουμε αποδείξει έμπρακτα με τη χρηματοδότηση για δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με περίπου 7 εκ. ευρώ, μέσω της ΚΤΥΠ, με στόχο την κατασκευή νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην τελική συνάντηση στο καφέ ο κύριος Πατούλης μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Κοιτάμε τους πολίτες σε όλες τις περιοχές της Αττικής στα μάτια. Καθημερινά, μαζί με τους συνεργάτες μου δίνουμε αγώνα δρόμου για να καταφέρουμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και να μπορέσουμε να διορθώσουμε λάθη και τις αστοχίες δεκαετιών.

Κατά τη σημερινή επίσκεψή μας στο Δήμο διαπιστώσαμε ότι με τις παρεμβάσεις μας πολλές γωνιές της Νέας Ιωνίας έχουν αναβαθμιστεί. Βήμα -βήμα καθημερινά προχωράμε σε παρεμβάσεις και ξεπερνάμε προσχώματα που πολλές φορές οφείλονται στις παραλείψεις της προηγούμενης διοίκησης και στην προχειρότητα που επέδειξε καθώς βιαζόταν να εμφανίσει έργα που δεν είχαν ώριμες μελέτες.

Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση της ΝΔ για τη στήριξη και την αρμονική συνεργασία, γεγονός που αποδεικνύει και παρουσία τόσων στελεχών της εδώ σήμερα. Όλοι μαζί χτίζοντας ακόμα πιο ισχυρή συμμαχία με τους Δήμους, θα πάμε την Αττική ακόμα πιο ψηλά, ώστε να γίνει μία Περιφέρεια-Πρότυπο ευζωίας», υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα