back to top
24 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε η νεροποντή που έπληξε την Κεντρική Μακεδονία και περιοχές της Θεσσαλονίκης. Κακοκαιρία, με ισχυρές καταιγίδες και υψηλή κεραυνική δραστηριότητα θα συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα κατά τόπους, σε όλη τη χώρα.

Στο νοσοκομείο της Κατερίνης μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του 43χρονος οδηγός βουνού, ο οποίος παρασύρθηκε κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων από τα ορμητικά νερά στο ρέμα του Ορλιά στον ΄Ολυμπο. Καλά στην υγεία τους είναι οι υπόλοιποι της ομάδας..

Νεκρός ανασύρθηκε 50χρονος Ρουμάνος κολυμβητής, στην παραλία Κάθισμα της Λευκάδας, ο οποίος παρά τις προειδοποιήσεις των ναυαγοσωστών, προσπάθησε να κολυμπήσει παρά τα τεράστια κύματα. Διασώθηκε η σύζυγος του θύματος.

Στην περιοχή Τιγκάκι της Κω εστιάζονται οι προσπάθειες της τεράστιας επιχείρησης εντοπισμού της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, η οποία αγνοείται από τη Δευτέρα. Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών, ενώ προφυλακισμένος με την κατηγορία της αρπαγής, παραμένει ο 32χρονος από το Μπακλαντές. 500 περίπου μέτρα από το σπίτι του, εντοπίστηκε το κινητό της αγνοούμενης.

Από καθαρή τύχη γλίτωσε ένας 14χρονος Ρομά, όταν κυνηγετικό όπλο που βρήκε εγκαταλειμμένο χθες σε χωράφι στο Παγκράτι Λαμίας, εκπυρσοκρότησε στο πρόσωπό του.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το πολύνεκρο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα, 47 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Οι εννέα συλληφθέντες – φερόμενοι ως λαθροδικινητές θα βρεθούν τη Δευτέρα ενώπιον του Εισαγγελέα, αντιμέτωποι με ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο.

Στο μεταξύ, το τραγικό δυστύχημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης..

‘’Συγκλονισμένος’’ δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με πολίτες στο Γύθειο και τη Σπάρτη, ενώ χαρακτήρισε καθάρματα τους λαθροδιακινητές που φορτώνουν κατατρεγμένους ανθρώπους σε σαπιοκάραβα. Απαντώντας στις εστιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που σπεύδουν -όπως είπε – να καταγγείλουν ουσιαστικά την ίδια τους τη χώρα και το Λιμενικό, ο κ Μητσοτάκης σχολίασε: ‘’Τους αφήνουμε μόνους τους στην απομόνωσή τους. Απλά θυμίζω ότι όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται ως οι δήθεν αυθεντικοί εκφραστές της ανθρωπιάς ήταν οι ίδιοι οι οποίοι επέτρεψαν τα «κάτεργα της Μόριας»

Αιχμές για τη διαχείριση του ναυαγίου άφησε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βέροιας, ο Πρόεδρος του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας: «Άλλη ενημέρωση δέχτηκα από τον υπηρεσιακό υπουργό και τους αξιωματικούς του λιμενικού στην Καλαμάτα, άλλα μου είπαν οι διασωθέντες, άλλα είπε την επόμενη μέρα ο εκπρόσωπος της υπηρεσιακής κυβέρνησης» είπε μεταξύ άλλων. Δυστυχώς – συμπλήρωσε – για κάποιους η διάσωση της ανθρώπινης ζωής δεν είναι προτεραιότητα αλλά να μην έρθει στη δική μου αυλή αυτό το βάρος», όπως είπε χαρακτηριστικά. Το βράδυ ο κ Τσίπρας θα μιλήσει στα Γιαννιτσά.

«Η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στη σταθερότητα και την ευημερία κρατών της Αφρικής, έτσι οι άνθρωποι, που μετακινούνται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής ή της τρομοκρατίας, να μπορούν να πάνε σε γειτονικές χώρες είπε μεταξύ άλλων, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στην τηλεόραση του Αλφα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αύριο θα περιοδεύσει σε χωριά στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Περιστέρι, θα μιλήσει στις οχτώ και μισή σήμερα ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η χώρα χρειάζεται σχέδιο αποτροπής των μεταναστευτικών ροών δήλωσε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Αν εμείς δεν λύσουμε μόνοι μας το πρόβλημα, θα αντιμετωπίσουμε έναν επιπλέον εποικισμό που όμοιο δεν έχει ξανά δει η Ελλάδα».

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Συνολικά 17 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικό βομβαρδισμό στο νότιο Χαρτούμ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Σουδάν.Ενώ περισσότεροι από 528.000 πρόσφυγες έχουν ήδη καταφύγει στις γειτονικές χώρες

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 25 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα