back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τυνησία: Πέθανε ο φρουρός που μαχαιρώθηκε μπροστά στην πρεσβεία της Βραζιλίας

Διαβάστε επίσης

Ο φρουρός ασφαλείας που μαχαιρώθηκε νωρίτερα σήμερα από άνδρα που του επιτέθηκε καθώς βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας μπροστά στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην Τύνιδα, υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ενέργεια».

Ο φρουρός «τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο από ένα άτομο το οποίο αυτός ρωτούσε για ποιο λόγο βρισκόταν στην περίμετρο της πρεσβείας», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Πέθανε στο νοσοκομείο λίγο μετά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Φακίρ Μπουζγκάγια. «Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο δράστης έπασχε από «ψυχική ασθένεια».

Οι δυνάμεις της τάξης συνέλαβαν τον επιτιθέμενο αφού άνοιξαν πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν γνωστοποιήθηκε, διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην πτώση του δικτάτορα Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, η Τυνησία γνωρίζει άνοδο των τζιχαντιστικών ομάδων. Επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί από τζιχαντιστές έχουν προκαλέσει δεκάδες θανάτους μεταξύ τουριστών και δυνάμεων ασφαλείας.

Οι αρχές δηλώνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

Ωστόσο τον περασμένο μήνα, χωροφύλακας άνοιξε πυρ κοντά σε συναγωγή στην Τζέρμπα.

Τρεις χωροφύλακες και δύο πιστοί, ένας Ισραηλινοτυνήσιος και ένας Γαλλοτυνήσιος, σκοτώθηκαν από τα πυρά του επιτιθέμενου, προτού αυτός πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα