back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Λ. Ρογγανάκη: «Σηματοδοτούμε την ισότητα» τοποθετώντας γυναικείες φιγούρες σε φωτεινούς σηματοδότες και πινακίδες σήμανσης

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προχώρησε σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία με την ονομασία «Σηματοδοτούμε την ισότητα», τοποθετώντας γυναικείες φιγούρες σε φωτεινούς σηματοδότες και πινακίδες σήμανσης στους δρόμους.

Όπως εξήγησε η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λία Ρογγανάκη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, αλλάζοντας τους σηματοδότες και τοποθετώντας τη γυναικεία φιγούρα επιχειρείται η εξάλειψη των στερεοτύπων μέσω της αλλαγής μιας εικόνας που βλέπουμε κάθε μέρα και η συμβολική υπενθύμιση ότι οι γυναίκες δεν αποκλείονται από το δημόσιο χώρο.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπορεί στις δράσεις για την ισότητα των φύλων. Αυτή τη φορά, ήμασταν αντιμέτωποι με ένα δύσκολο εγχείρημα που δεν είχε ξαναγίνει στην Ελλάδα, να καταρρίψουμε τα έμφυλα στερεότυπα. Σε αυτή μας την προσπάθεια, βρίσκαμε συνέχεια εμπόδια, ακόμα κα διαφορετικές απόψεις. Βάζοντας γυναικείες φιγούρες σε σηματοδότες καθώς και σε πινακίδες σήμανσης, θέλαμε να συμβολίσουμε την ισότητα των δύο φύλων μέσω της οποίας μπορούν να αναπτυχθούν οι κοινωνίες», ανέφερε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής της κουλτούρας σχετικά με τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές προς το άλλο φύλο αλλά και η μηδενική ανοχή σε σεξιστικές εκφράσεις ή εικόνες που συχνά παρατηρούμε γύρω μας.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης των νέων παιδιών , από πολύ μικρές ηλικίες , προς την κατεύθυνση της αλλαγής κουλτούρας σχετικά τις συμπεριφορές κόντρα σε κάθε μορφής σεξιστικές εκφράσεις και εικόνες.

«Πρέπει η νέα γενιά να θεωρεί αυτονόητο ότι έτσι πρέπει να είναι οι πινακίδες, τα φανάρια, τα πάντα γύρω μας. Είναι απαραίτητο να γίνουν ουσιαστικές μεταβολές, είναι θέμα παιδείας και ενσυναίσθησης. Η έμφυλη βία έχει τις ρίζες της στα στερεότυπα και μόνο αν καταφέρουμε και τα σπάσουμε θα είμαστε πιο ελεύθεροι», πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα