back to top
30.5 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

30.5 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί την προμήθεια 52 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων

Διαβάστε επίσης

Με 52 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα μέσω πόρων του ΕΣΠΑ, ενισχύεται από το προσεχές φθινόπωρο το ΕΚΑΒ όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Σοφία Μπερετάνου.

Στόχος της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, είναι να ανανεωθεί ο γερασμένος στόλος των ασθενοφόρων, να ενισχυθεί το έργο των διασωστών ώστε να ανταπεξέρχονται στο καθημερινό τους λειτούργημα με σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα και κυρίως κάθε πολίτης να έχει ευκολότερη πρόσβαση στην επείγουσα και υψηλής ποιότητας προνοσοκομειακή υγειονομική περίθαλψη.

«Ως Περιφέρεια Αττικής, υπογράψαμε με ανάδοχο τον Ιανουάριο για παράδοση 52 ασθενοφόρων το φθινόπωρο. Επίσης, έχουν ήδη παραδοθεί 20 Μηχανές Ταχείας Ανταπόκρισης ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και 8 Μονάδες Αυξημένης Ευθύνης. Υπό αυτή την έννοια, μετά από 18 χρόνια, καινούργια ασθενοφόρα θα υπάρχουν στην Αττική μας», τόνισε.

Όπως υπογράμμισε, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιούνται όλες οι δυνάμεις του κράτους με απώτερο στόχο την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών.

«Επιδίωξή  μας είναι να μπορέσουμε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να ενισχύσουμε την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, ώστε μαζί με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και την καλύτερη στελέχωση των νοσοκομείων μας, να δημιουργηθεί σταδιακά ένα Σύστημα Υγείας που θα αξίζει στη χώρα», επισήμανε.

Αναφερόμενος στις λοιπές πρωτοβουλίες στήριξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από την Περιφέρεια Αττικής, σημείωσε: «Τα τελευταία τρία χρόνια, μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ ενισχύσαμε τα νοσοκομεία και σε τεχνολογικό εξοπλισμό και σε προσωπικό και το ίδιο θα πράξουμε όπου χρειαστεί. Επίσης, μεταξύ άλλων, δημιουργήσαμε τα ΚΕΠ Υγείας και το Εθνικό Διαδημoτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συνδράμοντας ουσιαστικά τους Δήμους- μέλη του σε προγράμματα ενημέρωσης και προληπτικής ιατρικής σε όλη τη χώρα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα