back to top
18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μεξικό: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε έκρηξη αυτοκινήτου-βόμβας

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον τέσσερα μέλη της Εθνικής Φρουράς τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ανατινάχθηκε αυτοκίνητο παγιδευμένο με ισχυρά εκρηκτικά στη Γουαναχουάτο, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη οι αρχές της μεξικανικής πολιτείας, η οποία συγκαταλέγεται σ’ αυτές που πλήττονται περισσότερο από το κύμα βίας στη χώρα.

Τα μέλη της Guardia Nacional –μεικτού σώματος που αντικατέστησε την ομοσπονδιακή αστυνομία και η διοίκησή του έχει ανατεθεί στον στρατό– εκσφενδονίστηκαν σε κάποια απόσταση όταν εξερράγη αυτοκίνητο το οποίο έλεγχαν στη Σελάγια. Ο ένας εξ αυτών έχασε το δεξί του χέρι, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Γουαναχουάτο, ο Διέγο Σινουέ Ροδρίγκες, ανέφερε πως τέσσερα μέλη της Εθνικής Φρουράς νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Ο κυβερνήτης ανέφερε πως η έρευνα επικεντρώνεται στο τηλεφώνημα εξαιτίας του οποίου πήγαν στο σημείο όπου βρισκόταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο. Οι αρχές θέλουν ακόμη να εξακριβώσουν αν στόχος ήταν μέλη της δημοτικής αστυνομίας, όχι της Εθνικής Φρουράς.

Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν δολοφονηθεί στη Σελάγια 14 αστυνομικοί και 32 στο σύνολο της πολιτείας Γουαναχουάτο, κατά επίσημα δεδομένα.

Τουριστική και βιομηχανική, η πολιτεία Γουαναχουάτο ήταν αυτή που υπέστη πέρυσι το πιο βαρύ χτύπημα από το κύμα βίας που συνεχίζει να αιματοκυλίζει το Μεξικό: κατέγραψε πάνω από 3.000 ανθρωποκτονίες.

Στη Γουαναχουάτο βρίσκεται σε εξέλιξη πόλεμος ανάμεσα στο καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο και τοπική συμμορία, τη Σάντα Ρόσα δε Λίμα, για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών και κλεμμένων καυσίμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα