back to top
26.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

26.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Το τελευταίο αντίο στον 17χρονο Ναέλ που έπεσε νεκρός την περασμένη Τρίτη από πυρά αστυνομικού είπαν συγγενείς και φίλοι την ώρα που το κλίμα στη Γαλλία παραμένει έκρυθμο.

Παρά το γεγονός πως η τελετή ήταν ιδιωτική στην είσοδο του νεκροταφείου δεκάδες άνθρωποι στέκονταν κατά μήκος του δρόμου, περιμένοντας να φτάσει η σορός του εφήβου .Σε επιφυλακή 45 χιλιάδες αστυνομικοί. Ξεπέρασαν τις 1.300 οι συλλήψεις τη χθεσινή νύχτα, που σημαδεύτηκε και πάλι από επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές. Αστυνομικά τμήματα δέχθηκαν επιθέσεις σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, καταστήματα λεηλατήθηκαν και αυτοκίνητα κάηκαν.

Την ίδια ώρα ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέβαλε την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει από αύριο, Κυριακή, το βράδυ στη Γερμανία, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας, έπειτα από τέσσερις ημέρες ταραχών στη Γαλλία.

Μεγάλο διεθνές κύκλωμα εμπορίας και εκμετάλλευσης γυναικών από τη Λατινική Αμερική εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν 11 μέλη του κυκλώματος σε Αττική και Θεσσαλονίκη, και άλλα 11 που εργάζονταν ως προσωπικό σε οίκους ανοχής. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται ακόμα 4 άτομα, τα οποία αναζητούνται. Διασώθηκαν 51 γυναίκες, εκ των οποίων 48 είναι από την Κολομβία, δύο από Βενεζουέλα και μία από Αλβανία.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει video που κυκλοφορεί στα social media που δείχνει εργαζόμενο επιχείρησης σε περιοχή της Ρόδου να σερβίρει τους πελάτες σχεδόν κολυμπώντας στη θάλασσα. Μετά τον Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος προανήγγειλε Ελέγχους από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας για το περιστατικό , και ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επενέβη .Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι το Λιμενικό Σώμα έχει ήδη λάβει εντολή προκειμένου να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για τη νομιμότητα της κατασκευής μέσα στη θάλασσα.

Την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης θα κρατήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Επίσης ο πρόεδρος του κόμματος θα προτείνει τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για Ε΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και τον κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη για Γραμματέα του Προεδρείου της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση Ανδρουλάκη εκφράζει ο Χάρης Καστανίδης. Σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων :Δεν θα μετέχω στη νέα σύνθεση της Βουλής, όχι γιατί το αποφάσισαν οι πολίτες οι οποίοι με εξέλεξαν και πάλι πρώτο, αλλά γιατί το αποφάσισε ο κ. Ανδρουλάκης, κρατώντας την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη παραμένει στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων, οι αλβανικές αρχές εξακολουθούν να αρνούνται τη χορήγηση άδειας για την ορκωμοσία του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι η πρώτη φορά όπου ένας δήμαρχος εκλεγμένος παραμένει στη φυλακή και δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί για να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, στην ιστορία της μεταπολίτευσης της Αλβανίας. Μέχρι στιγμής παραμένει δήμαρχος της Χειμάρρας ο Γιώργος Κολιός, ενώ το νέο Δημοτικό Συμβούλιο έχει αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά του.

Μια αξέχαστη εμπειρία υπόσχονται ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης, που εμφανίζονται απόψε στην ταράτσα του δημαρχικού μεγάρου, ολοκληρώνοντας τις συναυλίες του City Hall Sessions που οργάνωσε ο ΑΘΗΝΑ 9,84. Ο σταθμός της πόλης, θα συνεχίσει να συμβάλει στα πολιτιστικά δρώμενα με το κινηματογραφικό φεστιβάλ Radio Nights που έρχεται σε λίγες μέρες στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Σε μία μεγάλη σκηνή μετατρέπονται από σήμερα και ως τις 4 Αυγούστου οι γειτονιές της Αθήνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Την αρχή κάνουν απόψε στις 9 στην Πλατεία Ναθαναήλ, στον Άγιο Ελευθέριο, ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Σαρρής, οι οποίοι ερμηνεύουν τραγούδια τους που σημάδεψαν ολόκληρες γενιές από το 1980 μέχρι και σήμερα.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Σάσα Βεζένκοφ που μέχρι τώρα έπαιζε στον Ολυμπιακό θα είναι πλέον παίχτης των Σακραμέντο Κινγκς. Το κεφάλαιο Βεζένκοφ κλείνει έτσι για τον Ολυμπιακό, που καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα