back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συμφωνία «στρατηγικής συνεργασίας» Ε.Ε. – Τυνησίας για την αντιμετώπιση των διακινητών ανθρώπων

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Τυνησίας και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπέγραψαν μια συμφωνία «στρατηγικής συνεργασίας» που θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν οι διακινητές ανθρώπων, ανακοίνωσαν η τυνησιακή προεδρία και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ της Τυνησίας, της ΕΕ, της Ιταλίας και της Ολλανδίας περιέχει «συμφωνίες για τη διατάραξη του επιχειρηματικού μοντέλου των διακινητών ανθρώπων, την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και τη βελτίωση της καταγραφής και της επιστροφής» των μεταναστών. «Όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση των προσπαθειών ώστε να σταματήσει η παράτυπη μετανάστευση», έγραψε στο Twitter ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Μελόνι: Η σχέση συνεργασίας με την Τυνησία υπόδειγμα για όλη τη Βόρεια Αφρική

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, στις δηλώσεις τις από την Τύνιδα, μετά την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης ΕΕ-Τυνησίας, υπογράμμισε ότι «η σχέση συνεργασίας με την Τυνησία αποτελεί υπόδειγμα για νέες σχέσεις συνεργασίας με τους γείτονες της βόρειας Αφρικής».

«Το μνημόνιο που υπεγράφη σήμερα αποτελεί σημαντικό αποτέλεσμα, χάρη σε μια ουσιαστική διπλωματική προσπάθεια», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Την Κυριακή, στη Ρώμη, διεθνής διάσκεψη για μετανάστευση και ανάπτυξη

Ανακοίνωσε, δε, ότι την ερχόμενη Κυριακή, 23 του μηνός, στη Ρώμη πρόκειται να οργανωθεί διεθνής διάσκεψη για την μετανάστευση και την ανάπτυξη.

«Ο Τυνήσιος πρόεδρος Σαγιέντ θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της διάσκεψης. Πρόκειται να συμμετάσχουν, επίσης, πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων ευρωπαϊκών χωρών. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την μεσογειακή συνεργασία, με ολοκληρωμένη προσέγγιση», τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά με την Τυνησία, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου κατανόησης. Πρόκειται για αποτέλεσμα το οποίο, μέχρι πριν από λίγους μήνες, έμοιαζε αδύνατο», ολοκλήρωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα