back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεραμέως: Διχαστική η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τους Έλληνες του εξωτερικού

Διαβάστε επίσης

Μικροκομματική σκοπιμότητα και φόβο καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων χωρίς περιορισμούς εμμένουν στους περιορισμούς η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και σχολιάζοντας τις προτάσεις που κατέθεσε μέσω τροπολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για απόπειρα διχασμού.

“Είναι διχαστικό να καταθέτεις τροπολογία που καθιστά τους Έλληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού η ψήφος τους δεν προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα”, είπε και συμπλήρωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να στερήσει στους απόδημους το πιο βασικό δημοκρατικό τους δικαίωμα.

“Το ζήτημα που συζητάμε υπερβαίνει τα κόμματα, δεν είναι αριστερό κεντρώο ή δεξιό. Είναι ζήτημα δημοκρατία και ισότητας, είναι εθνικό ζήτημα και υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας που θέλει και μπορεί να δυναμώσει τη φωνή, που δεν αποκλείει, αλλά συμπεριλαμβάνει, που γνωρίζει και διεκδικεί το εθνικό της συμφέρον”, επεσήμανε η υπουργός Εσωτερικών.

Για ιστορική ευκαιρία έκανε λόγο και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε παρέμβασή του, καλώντας τα κόμματα που έχουν τοποθετηθεί αρνητικά να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα