back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Διακοπές για λίγους – Τα υψηλά κόστη ακυρώνουν τα καλοκαιρινά σχέδια των Ελλήνων

Διαβάστε επίσης

Άπιαστο όνειρο είναι για πολλούς οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές και δεν είναι λίγοι οι Αθηναίοι που φαίνεται ότι έχουν εγκαταλείψει τα σχέδια για διακοπές, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Πολλοί είναι εκείνοι πουγια τις ολιγοήμερες διακοπές τους επιλέγουν κάποιο σπίτι είτε δικό τους είτε κάποιου φίλου για να περάσουν λίγο πιο οικονομικά. Όσοι εχουν προγραμματίσει διακοπές στα νησιά μιλούν για μεγάλες αυξήσεις τόσο στις τιμές των ακτοπλοϊκών όσο και στο κόστος διαμονής ιδιαίτερα στα νησιά, με τους παραθεριστές να χρειάζεται να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για λίγες μέρες ξεκούρασης.

Ο Κοινωνικός Τουρισμός βοηθάει μεγάλο τμήμα συμπολιτών μας που με πολύ λιγότερα χρήματα θα μπορέσουν να ονειρευτούν και πολύ περισσότερο να πραγματοποιήσουν διακοπές έστω και ολιγοήμερες.

Αστρονομικό το κόστος των διακοπών στην Ελλάδα

Ενδεικτικά της εκτόξευσης των τιμών το κόστος για τα ναύλα δύο ατόμων από Πειραιά προς Τήνο με επιστροφή, μαζί με αυτοκίνητο με το γρήγορο πλοίο, που φτάνει τα 530€. Για μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων, η τιμή φτάνει τα 700€. Αν επιλέξει το λιμάνι της Ραφήνας, το κόστος θα μειωθεί κατά 100€.

Αν ο καλοκαιρινός προορισμός είναι η Νάξος, ένα ζευγάρι με επιστροφή, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου, θα πληρώσει 490€, όταν μία οικογένεια με δύο παιδιά θα δώσει 610 ευρώ.

Για να κλείσουν κατάλυμα για έξι διανυκτερεύσεις σε ένα 4στερο ξενοδοχείο από 15 Ιουλίου μέχρι και 25 Αυγούστου, ένα ζευγάρι θα πληρώσει στην Τήνο 1.586€. Το ποσό για μία οικογένεια 4 ατόμων ανεβαίνει στο ίδιο ξενοδοχείο, στα 2.353€.

Αντίστοιχα στη Νάξο, το ζευγάρι θα πληρώσει για 6 διανυκτερεύσεις με πρωινό, 1.890€ και αν πάνε μαζί με δύο ανήλικα παιδιά, η τιμή φτάνει τα 3.210€.

Μία τετραμελής οικογένεια για να πάει σε νησί των Κυκλάδων διακοπές το καλοκαίρι μαζί με τα ακτοπλοϊκά, τη διαμονή μίας εβδομάδας, το φαγητό και τις μετακινήσεις θα δώσει μέχρι και 5.000€.

Μία εβδομάδα σε ξενοδοχείο της Θάσου για ένα ζευγάρι ανέρχεται στα 1.080€ και η τιμή διαμορφώνεται στα 1.600€ για μία 4μελή οικογένεια.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα