back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Στη σύλληψη τριών ατόμων για συμμετοχή στην αιματηρή συμπλοκή στο Μαρούσι  τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής έξω από κέντρο διασκέδασης με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 23χρονου προχώρησε η ΕΛΑΣ. Ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες είναι οι δύο τραυματίες 23 και 26 ετών και ένα ακόμα άτομο που συμμετείχε στη συμπλοκή. Αναζητείται ο δράστης του δολοφονικού χτυπήματος που έχει ταυτοποιηθεί.

24ωρη Γενική απεργία αύριο από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της Εργατικής πρωτομαγιάς. Εννέα και μισή το πρωί με τέσσερις και μισή μετά το μεσημέρι θα κινηθεί το ΜΕΤΡΟ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Κλειστός ωστόσο με εντολή της ΕΛΑΣ θα παραμείνει αύριο ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς στάση μέχρι νεοτέρας. Τα δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται κανονικά μεταξύ εννέα και μισή το πρωί έως και τέσσερις και μισή το απόγευμα.

Λεωφορεία τρόλευ και Τραμ θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ. 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει ΟΣΕ και Προαστιακός.  Απεργία αύριο και όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών,  και φωτορεπόρτερ σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά  Μέσα Ενημέρωσης έως τις 5 τα ξημερώματα της Μ. Πέμπτης.

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10 201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων. Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις ήπιας αστυνόμευσης και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί 24 ώρες, 7 ημέρες, σε ολόκληρη τη χώρα.  

Κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα Σταθερότητας που περιλαμβάνει τις δημοσιονομικές προβλέψεις των ετών 2024-2025. Σύμφωνα με αυτές η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει την πορεία σύγκλισης επιτυγχάνοντας και το επόμενο διάστημα υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ και παράλληλα ταχύτερη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. 

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης ,δέχεται το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη, που συζητείται από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής. Tο νομοσχέδιο κάνει τη Δικαιοσύνη πιο εχθρική, απρόσιτη και ακριβή για τον ελληνικό λαό αλλά πιο γρήγορη και φιλική για τα επιχειρηματικά συμφέροντα», τόνισε νωρίτερα ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε λίγη ώρα η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Στις 6 αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού.

Άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη μετά την απόφαση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ζητά από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών να ερευνήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά της χθεσινής απόφασης του δικαστηρίου. Μέσα στο Μάιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η καθαρογραφή της πρωτόδικης απόφασης  με σκοπό μέχρι τα τέλη Μαϊου να προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε 2ο βαθμό. 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών δηλώνει ότι θα προσφύγει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Καταγγέλλει τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας σε βάρος του Θεσμού της Δικαιοσύνης, μιλώντας για λαϊκά δικαστήρια, υπό την ανοχή της Πολιτείας με προπηλακισμούς σε βάρος των Λειτουργών της. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η τελευταία, που μπορεί να κατηγορηθεί για λαϊκισμό απάντησε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνεδριάσει αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Αιματηρό περιστατικό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό, από όπλο, ενός 23χρονου, σημειώθηκε το μεσημέρι  στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, κάτω από συνθήκες που διερευνούν οι αστυνομικές αρχές. Ο νεαρός νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ένα 13χρονο αγόρι έχασε το πρωί τη ζωή του στο ανατολικό Λονδίνο όταν ένας 36χρονος με σπαθί σαμουράι βγήκε στο δρόμο και μαχαίρωνε αδιακρίτως τους περαστικούς. Άλλοι 4εις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο δράστης συνελήφθη και σύμφωνα με την αστυνομία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. 

Εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου πήραν καταθέσεις από μέλη του προσωπικού των δύο μεγαλύτερων νοσοκομείων της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν πηγές στο Reuters. Αυτό επιβεβαιώνει ότι το Διεθνές δικαστήριο διεξάγει έρευνα συγκεντρώνοντας στοιχεία για την πιθανή διάπραξη εγκλημάτων στον παλαιστινιακό θύλακα μετά και την ανεύρεση ομαδικών τάφων σε δύο νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας..

Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο στο Πακιστάν εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των καταιγίδων, που έπληξαν της περιοχής.

Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο 3ο This is Athens – City Festival, το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πρωτεύουσας, που ξεκινάει αύριο Πρωτομαγιά και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου. H Μαρία Βασιλοπούλου έχει τις λεπτομέρειες…

Στην αθλητική επικαιρότητα: Στις οκτώ Μακάμπι Τελ Αβίβ- Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι, για  τα πλέι-οφ στην Ευρωλίγκα. Στις εννέα και μισή Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, στο τρίτο παιχνίδι της σειράς. Στις δέκα ο πρώτος ημιτελικός στο Τσάμπιονς Λιγκ με την αναμέτρηση Μπάγερν – Ρεάλ στο Μόναχο.

Και ο καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και από το μεσημέρι βαθμιαία γενικά αίθριος αύριο Μ. Τετάρτη στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα