back to top
17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η Τζαμάικα «πέταξε έξω» τη Βραζιλία

Διαβάστε επίσης

«Βόμβα μεγατόνων» στο Μουντιάλ 2023 γυναικών, όπου η Τζαμάικα απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη Βραζιλία στη Μελβούρνη και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16», αφήνοντας εκτός συνέχειας τη «σελεσάο».

Παρά την… επιστράτευση της θρυλικής Μάρτα στην ενδεκάδα (για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα, στο έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας της), οι Βραζιλιάνες δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της Τζαμάικα, που είχαν πλεονέκτημα ενός βαθμού, χάρη στην ισοπαλία που απέσπασαν από τη Γαλλία, και άντεξαν την πίεση ως το τέλος, πανηγυρίζοντας μία τεράστια και εν πολλοίς απρόσμενη πρόκριση.

Η Γαλλία «σφράγισε» την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο, νικώντας 6-3 τον Παναμά στο Σίδνεϊ, αν και βρέθηκε να χάνει μετά από μόλις 67 δευτερόλεπτα από γκολ της Κοξ (το πρώτο του Παναμά σε τελική φάση Μουντιάλ και το γρηγορότερο της φετινής διοργάνωσης). Το χατ-τρικ της Ντιανί -με δύο πέναλτι- και τα τέρματα των Λακράρ, Λε Γκαρέκ και Μπεσό βοήθησαν τις «τρικολόρ» να ξεπεράσουν το αρχιό σοκ και να να φτάσουν σε μία εύκολη νίκη.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα