back to top
18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βοιωτία: Εκκενώθηκε το Ταρσό και το Καρυώτι

Διαβάστε επίσης

Μάχη για να προστατεύσουν τα σπίτια στο Σαράντη της Βοιωτίας και να μην παραδοθούν στις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι περισσότερα από 15 σπίτια είδαν τις φλόγες μέσα στις αυλές τους, ενώ οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ταρσό Βοιωτίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Ταρσός στην Βοιωτία.

Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί δύο μηνύματα εκκένωσης από το 112. Το ένα στις 7:49 προς τους κατοίκους που βρίσκονται στο Καρυώτι να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και το άλλο στις 7:51, το οποίο ανέφερε ότι όσοι βρίσκονται στην περιοχή του Ταρσού να κατευθυνθούν προς τα ‘Ασπρα Σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ από αέρος παρείχαν συνδρομή 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σπανός: Ο Κίνδυνος παραμένει μεγάλος

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «είναι μία πολύ δύσκολη μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε κυνηγώντας τις φλόγες ακόμη και στις αυλές των σπιτιών. Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος και ελπίζουμε μέχρι το τελευταίο φως της μέρας τα εναέρια μέσα να μας βοηθήσουν να καθηλώσουμε το μέτωπο της φωτιάς για να μπορέσουν να επέμβουν οι επίγειες δυνάμεις».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά σε ζημιές, σημειώνοντας ότι «δεν έχει γίνει κάποια καταγραφή ακόμη», δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να έχουν θυσιαστεί στις φλόγες γεωργικές κυρίως εγκαταστάσεις. Αλώστε στην περιοχή έχουμε και τον θάνατο ενός κτηνοτρόφου που πήγε να σώσει τα ζώα του.

Η κυκλοφορία εσωτερικά στην περιοχή έχει απαγορευτεί ενώ οι κάτοικοι και παραθεριστές έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο ακόμη και στη Θήβα, αφού κλήθηκαν από πολύ νωρίς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τέλος, με τη βοήθεια του Λιμενικού και με αλιευτικά σκάφη απεγκλωβίστηκαν περίπου 60 άνθρωποι από το Σαράντη και ήθελαν να απομακρυνθούν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα