back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Σ. Σακοράφα: Αισθάνομαι ότι έχω να διαχειριστώ μια Ομοσπονδία η οποία προσπαθεί να συναγωνιστεί με αραμπά αυτούς που τρέχουν με PORSCHE

Διαβάστε επίσης

Η καρδιά του στίβου χτυπάει μέχρι τις 27 Αυγούστου στη Βουδαπέστη όπου οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλασικού αθλητισμού θα διεκδικήσουν την κορυφή και τα ρεκόρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μόλις ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πρόκειται για μια διοργάνωση εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Ανδρέα Χανιά και Έλενα Χατζηιωάννου, η Ελλάδα έχει στείλει την καλύτερη δυνατή ομάδα με αρκετές ελπίδες για διάκριση και για μετάλλια εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού από τους σχεδόν 2.100 πρωταθλητές από 202 χώρες που λαμβάνουν μέρος.

«Στην πλειοψηφία τους, οι Έλληνες αθλητές που βρίσκονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι νέα παιδιά και από τους 22 που αγωνίζονται συνολικά, οι 8 συμμετέχουν για πρώτη φορά. Επομένως, το να μπει ένα νέο παιδί σε ένα κατάμεστο στάδιο του δημιουργεί δέος αλλά και ένα επιπλέον βάρος», ανέφερε, σχολιάζοντας τις μέχρι στιγμής επιδόσεις αθλητών μας όπως της νεαρής πρωταθλήτριας του ακοντισμού Ελίνας Τζένγκο η οποία δεν έριξε τη βολή που χρειαζόταν για να προκριθεί στον τελικό ή του Εμμανουήλ Καραλή ο οποίος δεν μπόρεσε να περάσει τα 5.35μ. και ολοκλήρωσε χωρίς επιτυχημένο άλμα τις προσπάθειές του στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ.

«Η Τζένγκο αποτελεί το μέλλον του ακοντισμού και θα μας χαρίσει πολύ μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον. Ο Καραλής ήταν άτυχος, έκανε τρία άκυρα άλματα αλλά είχε μια εξαιρετική χρονιά και έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η  Εμμανουηλίδου προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200μ, ξεπερνώντας τον εαυτό της, η Στεφανίδη ήταν άτυχη καθώς τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να προχωρήσει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ενώ για τον Μίλτο Τεντόγλου ο οποίος πέρασε στον τελικό του μήκους με 8.25μ. στην τρίτη προσπάθεια σημείωσε χαριτολογώντας ότι «το μόνο που μπορεί να πάει λάθος σε εκείνον είναι να κάνει άκυρα άλματα».

Και πρόσθεσε: «Η νίκη ένας προορισμός για τον οποίο όλοι δουλεύουμε και ονειρευόμαστε για να τον φτάσουμε αλλά το ταξίδι είναι δύσκολο. Λέω πάντα στα παιδιά ότι δεν πρέπει να γονατίσουν όταν δεν κερδίσουν. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ένα σκαλοπάτι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ακολουθούν και εκεί οι αθλητές μας θα έχουν εξαιρετική παρουσία και θα μας κάνουν να τους χειροκροτήσουμε».

Ωστόσο, η Σοφία Σακοράφα, στάθηκε ιδιαίτερα στις συνθήκες προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών, στην έλλειψη των κατάλληλων υποδομών και της απαραίτητης μέριμνας από την πλευρά της πολιτείας, λέγοντας: «Αισθάνομαι ότι έχω να διαχειριστώ μια Ομοσπονδία η οποία προσπαθεί να συναγωνιστεί με αραμπά αυτούς που τρέχουν με PORSCHE. Πρέπει να δείτε που γυμνάζονται αυτά τα παιδιά και με τι προσπάθεια κάνουν για να φτάσουν ψηλά. Δυστυχώς, ο στίβος είναι ο φτωχός συγγενής. Πρέπει η πολιτεία σταθεί περισσότερο σε αυτούς τους αθλητές και να τους στηρίζει οικονομικά, ηθικά, επαγγελματικά ώστε να μην έχουν το μυαλό τους στα καθημερινά προβλήματα που τους δυσκολεύουν τη ζωή και δεν τους αφήνουν να αφοσιωθούν όσο πρέπει σε αυτό που κάνουν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα