back to top
20.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

20.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 επί της Χαρτς στη Σκωτία

Διαβάστε επίσης

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa Conference League έκανε ο ΠΑΟΚ που κέρδισε με 2-1 εκτός έδρας την Χαρτς.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να «κυνηγά» το σκορ, να παλεύει σε ένα ακόμη παιχνίδι για να διορθώσει τα λάθη του. Αλλά με έναν «σεληνιασμένο» Αντρίγια Ζίβκοβιτς και με έναν «κέρβερο» όπως ο Κοτάρσκι, στα δύσκολα έμεινε όρθιος και φεύγει από τη Σκωτία με το «διπλό» επί της Χαρτς.

Η τέταρτη ομάδα της Σκωτίας, Χαρτς, εμφανίστηκε αποφασισμένη να βάλει δύσκολα στους Θεσσαλονικείς. Και -φυσικά- εξαιρετικά «διαβασμένη» στην πρώτη συνάντηση με τον Δικέφαλο στο «Tynecastle Park», μπλοκάροντας αποτελεσματικά τον Γιάννη Κωνσταντέλια, «αναγκάζοντας» διαρκώς τον νεαρό μπαλαντέρ να κατεβαίνει στο «6» προκειμένου να πάρει μπάλα στο α΄ημίχρονο.

Σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο έμπειρος Τάισον δεν έπιασε τα γνωστά του στάνταρτς, ο Μπράντον Τόμας δεν τροφοδοτήθηκε και στη μεσαία γραμμή τα προβλήματα είναι γνωστά, ο ΠΑΟΚ είχε να επιδείξει πολύ λίγα πράγματα και μετρημένες φάσεις. Για την ακρίβεια, μερικά «χτυπήματα» του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, ο διαιτητής κλήθηκε από το VAR για να εξετάσει το μαρκάρισμα του Σβαμπ στον Βάργκας, υποδεικνύοντας στη συνέχεια πέναλτι, σε μία φάση που ξεκίνησε από ένα «φθηνό» λάθος των ασπρόμαυρων, έχοντας χάσει τις θέσεις τους στο γήπεδο, που ολοκληρώθηκε από τον Αυστριακό χαφ. Ο Σάνκλαντ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του ΠΑΟΚ παρά την προσπάθεια του Κοτάρσκι, διαμορφώνοντας το 1-0 στο 9′.

Η απάντηση του Δικεφάλου ήταν άμεση. Στο 10′, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Χαρτς και ο Ρόουλς τον ανέτρεψε αντικανονικά, με τον διαιτητή να δείχνει άμεσα την άσπρη βούλα. Ο… μοιραίος Σβαμπ έδειξε απόλυτη ψυχραιμία και αφού έστειλε στην άλλη γωνία τον Κλαρκ, έφερε το ματς στα ίσα για το 1-1.

Μετά από μία εξαιρετική «κομπίνα» των Τάισον – Μουργκ, ο Αντρίγια υποδέχθηκε τη μπάλα στο 75′ και με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής, την έστειλε στη δεξιά γωνία του Κλαρκ για το 1-2. Ο Σέρβος βρήκε για τρίτο σερί ματς δίχτυα, στο πέμπτο του γκολ για φέτος.

Χαρτς: Κλαρκ, Άτκινσον, Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ, Ντέβλιν, Βάργκας (Όντα 89’), ΜακΚέι (Λόουρι 65’), Κόκρεϊν (Σίμπινγκ 85’), Μπόις (Ταγκάβα 85’), Σάνκλαντ (Όφια 89’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (Νάρεϊ 79’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 70’), Μπράντον (Τζίμας 88’).
Διαιτητής: Αντρίς Τρεϊμάνις, (Λετονία).

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα