back to top
24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εξηγώντας αναλυτικά γιατί θεωρεί ότι το επιτελικό κράτος λειτούργησε κατά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ίδρυση του Κέντρου Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας και μίλησε για τη βοήθεια που έχει ζητηθεί από την Ολλανδία, η οποία έχει εκτενή τεχνογνωσία στα αντιπλημμυρικά έργα. Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στα ελληνοτουρκικά, κάνοντας λόγο για περίοδο που συνιστά ευκαιρία για πρόοδο.

Πάνω από 100.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη προσέλθει στις εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Οι υποψήφιοι είναι πέντε: Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι κάλπες θα κλείσουν στις οκτώ το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα για το 50% των ψήφων αναμένεται να έχουν γίνει γνωστά λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, ενώ τα τελικά κατά τις 10 με 10 και μισή απόψε.

“Το μαζικό «παρών» των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται στις κάλπες δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στην Πλάκα.

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός, έναντι του τετάνου, των πληρωμάτων που επιχειρούν στο πεδίο, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα. Παράλληλα τόνισε ότι καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας φτάνοντας συνολικά τα 278 και 54 νέα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού από τα συνολικά 308. Σε ό,τι αφορά το νερό, είπε πως στο Δήμο Κιλελέρ, στην περιοχή της Νίκαιας, είναι κατάλληλο.

Περισσότερα από 229.000 είναι τα νεκρά ζώα από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, τα οποία αφού συλλεγούν μεταφέρονται για υγειονομική ταφή ή καύση, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης. Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί περίπου 104.000 ζώα. Επισήμανε ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση για να γίνει περισυλλογή των νεκρών ζώων κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Λάρισας ενώ ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων ή καταλληλότητας των αλιευμάτων του Παγασητικού.

Συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου της κρατικής αρωγής στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, από το συντονιστικό της Λάρισας. Μέχρι σήμερα, το μεσημέρι, στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, 13.091 οριστικοποιημένες αιτήσεις, καθώς και 4.428 προσωρινές αιτήσεις.

 

Παρατείνεται έως τις 06:00 της Τετάρτης η δωρεάν διέλευση όλων των οχημάτων από τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από τη Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο. Επίσης, παρατείνεται για το ίδιο διάστημα η δωρεάν διέλευση από τα διόδια για τα οχήματα μόνο άνω των 3,5 τόνων στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό και κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και στις δύο κατευθύνσεις.

Η Ελλάδα απέστειλε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές της Λιβύης. Η αποστολή περιλαμβάνει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο έφτασε ήδη στη Βεγγάζη με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και την παροχή ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και τροφίμων.

Την ίδια ώρα στη Λιβύη, στους 11.300 ανήλθαν οι νεκροί στην πόλη Ντέρνα, που χτυπήθηκε ανελέητα από την καταιγίδα Ντάνιελ. Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών άλλοι 10.100 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Τον απολογισμό των νεκρών αμφισβητεί η Λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνος.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Αυτή την ώρα παίζουν: Κηφισιά – Πανσερραϊκός, 8 και μισή: ΠΑΟΚ – Άρης και στις 9 και μισή: ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Νωρίτερα είχαμε Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στην Αττική. Θερμοκρασία έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα