back to top
30.3 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

30.3 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Σ. Φάμελλος: Κοινωνικό γεγονός με ξεκάθαρο μήνυμα, η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Διαβάστε επίσης

Για μια πολύ μεγάλη και σημαντική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Λαυράνο.  
Είπε πως το μήνυμα της κάλπης από τον πρώτο γύρο των εσωτερικών εκλογών, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εδώ ως τίμια αντιπολίτευση, με ενισχυμένη κοινωνική εντολή να καταθέσει πρόταση διακυβέρνησης της χώρας και ανατροπής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προέκρινε την ενότητα και τη συλλογικότητα ως βασικά κομματικά χαρακτηριστικά, τόνισε ότι είναι  έμφυτη στον ΣΥΡΙΖΑ η δημοκρατική αντίληψη, υπογαμμίζοντας  πως  δεν χαρακτηρίζεται από αυτοαναφορικότητα, ούτε έχει ως αυτοσκοπό την διαιώνιση της ύπαρξής του, αλλά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και της κοινωνίας, ενώ τάχθηκε  υπέρ των συνεργασιών χωρίς εξαρτήσεις. 
Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι η συγκρότηση των προγραμματικών θέσεων θα γίνει στο Συνέδριο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παραδέχθηκε ελλείμματα  καθοδόν προς την αυτοδιοικητική κάλπη και τόνισε εμφατικά τη στήριξη σε ανεξάρτητες κινήσεις «Θέλουμε ενεργούς πολίτες που να μην έχουν ως κίνητρο την καριέρα στην πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολουθούν αναλυτικά σημεία από τη συνέντευξη  του κ Σωκράτη Φάμελλου στο σταθμό της πόλης.
«Υπάρχει ξεκάθαρο μήνυμα από τη χθεσινή κάλπη και είναι η συμμετοχή. Αποτελεί πραγματικό κοινωνικό γεγονός, δεν είναι μια υπόθεση ούτε κάτι που μένει να αποδειχθεί.  Η σημαντική προσέλευση 147 χιλιάδων ψηφοφόρων και η εγγραφή 40 χιλιάδων νέων μελών συνιστούν ιστορικό αποτύπωμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο δεύτερο γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν όλα τα παλιά μέλη, αλλά και όσα εγγράφηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου.
…Οι  147 χιλιάδες των ψηφοφόρων καταγράφονται ως πολύ μεγάλο αριθμητικό αποτύπωμα, αλλά και ως  απάντηση που διαψεύδει όλους όσοι είχαν ενδοιασμούς ή φόβους. Οι πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει τη μάχη της αντιπολίτευσης και να καταθέσει  κυβερνητική πρόταση για να ανατρέψει τον κ. Μητσοτάκη.Κι οι δύο υποψήφιοι συμπεριέλαβαν το συγκεκριμένο  στόχο στις τοποθετήσεις τους και αυτός αποτελεί τον προγραμματικό και κοινωνικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Μια τίμια, ισχυρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση για τις ανάγκες και τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας, ταυτόχρονα με τη δόμηση πρότασης για προοδευτική διακυβέρνηση.
…Τα σχεδόν 40 χιλιάδες νέα μέλη αποτελούν ένα νέο αποτύπωμα ισχυρής θέλησης αλλά και κοινωνικής αγωνίας για αλλαγή. Η αγωνία και τα αδιέξοδα της καθημερινότητας είναι που οδήγησαν τον κόσμο στην επιλογή να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσει στις κάλπες, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Αναφορικά με δημοσιεύματα και συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα περί επαπειλούμενης διάσπασης ή και αλλαγής συσχετισμών, ο κ. Φάμελλος  εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αποδυναμωμένος, στον απόηχο της χθεσινής διαδικασίας.
«Η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση και οι νέες εγγραφές  έφεραν ένα αποτέλεσμα που δίνει ισχύ, δύναμη, πληροφορίες και συνεπάγεται υποχρεώσεις. Δεν είναι ίδια η κατάσταση με τις εθνικές εκλογές. Οι πολίτες ψήφισαν για πρόεδρο που θα τους υπερασπιστεί απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Οφείλουμε να πούμε ότι θα ανταποκριθούμε πλήρως σε αυτή τη συμμετοχή. Κατανοώ τη συζήτηση που γίνεται στα social media. Το βασικό μας χαρακτηριστικό είναι η ενότητα και η συλλογικότητα. Έχουμε έμφυτη δημοκρατική αντίληψη κι ο αυτοσκοπός μας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας. Είμαστε πολλοί που μπορούμε να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε μακριά από  εξαρτήσεις. Είμαστε όλοι και όλες εδώ και θα ανταποκριθούμε με συλλογική δράση στο χθεσινό αποτέλεσμα».
Συνεχίζοντας, κράτησε αποστάσεις από αμφότερες τις υψηφιότητες Κασσελάκη και Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε ότι το Συνέδριο για τη συγκρότηση προγραμματικών θέσεων  θα διεξαχθεί μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ενώ παραδέχθηκε αδυναμία στην εξεύρεση λύσεων  σε όλα αυτοδιοικητικά σχήματα….Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη στήριξή του  σε ανεξάρτητες κινήσεις με  ενεργούς πολίτες που δεν επιζητούν να κάνουν καριέρα στην πολιτική.
«Οφείλω να είμαι ουδέτερος ως προς τις δύο υποψηφιότητες. Δεν ήταν μία αντίδραση αυτό που έγινε το 2015, ήταν η εξέλιξη μιας κοινωνίας που χρεοκόπησε οικονομικά και κοινωνικά. Μέσα από μεγάλο σχέδιο επικοινωνίας κάποιοι προσπαθούν να το αποκρύψουν.
….Είναι σημαντικό το νέο πρόσωπο στη θέση του ή της προέδρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, θα πάει σε Συνέδριο για να συγκροτήσει τις προγραμματικές του θέσεις κι αυτό θα γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στην αυτοδιοίκηση παραδέχομαι ότι έχουμε ελλείματα, προσπαθήσαμε αμέσως μετά την ήττα και την αποχώρηση του προέδρου, να βρούμε λύσεις σε όλα αυτοδιοικητικά σχήματα… Από την άλλη υποστηρίζω και τις ανεξάρτητες κινήσεις. Θέλουμε ενεργούς πολίτες που να μην κάνουν καριέρα στην πολιτική.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα