back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βουλγαρία: Drone με εκρηκτικά εντοπίστηκε σε θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε ειδική μονάδα για να επιθεωρήσει και να εξουδετερώσει μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που φέρει εκρηκτικά και εντοπίστηκε χθες, Κυριακή, το βράδυ στο Τιουλένοβο στην Μαύρη Θάλασσα.

Μετά την επιθεώρηση του drone, η ομάδα της χώρας μέλους του NATO θα αποφασίσει τον τρόπο απόρριψής του, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι η ομάδα εστάλη κατόπιν αιτήματος των περιφερειακών αρχών.

Το Τιουλένοβο, ένα τουριστικό θέρετρο, βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτίως των συνόρων της Ρουμανίας και απέναντι από την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσήρτησε η Ρωσία το 2014 και τώρα αποτελεί τακτικά στόχο ουκρανικών επιθέσεων με drones.

“Χθες το βράδυ, γύρω στις 9:30 μμ, εστάλη σήμα στο 112, λίγο μετά τις 10 μμ η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και απαγορεύτηκε η πρόσβαση του κόσμου και η χρήση των εξωτερικών χώρων των εστιατορίων”, δήλωσε ο Μάριαν Ζέσεφ, δήμαρχος της Σάμπλα, τμήμα της οποίας είναι το Τιουλένοβο, στο Nova TV.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος βρέθηκε στα βράχια κοντά σε αγκυροβολημένα σκάφη στο Τιουλένοβο και ήταν “αεροσκάφος με συνήθη πυρομαχικά”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το drone έπεσε στο σημείο αυτό από τον ουρανό ή ξεβράστηκε από τα θαλάσσια ρεύματα.

Ο ιστότοπος Nova.bg ανέφερε επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες ότι το drone αυτό είχε μήκος 3-3,5 μέτρα και ότι έφερε εκρηκτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα