back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν αυτή την ώρα οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμετρώνται Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης. Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 8 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο, καθώς και όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος. Σε ανάρτησή της στο Facebook η Έφη Αχτσιόγλου τονίζει ότι σήμερα, τα μέλη του κόμματος ψηφίζουν για να αναδείξουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό που θα καθορίσει την απόφασή τους είναι πάνω απ’ όλα, το περιεχόμενο της πολιτικής. Τη στήριξη όλων των μελών του κόμματος, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στον πρώτο γύρο ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, γιατί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τη δύναμη όλων, γιατί θα είναι Πρόεδρος όλων”, όπως τονίζει.

Η Έφη Αχτσιόγλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, στις 11 και ο Στέφανος Κασσελάκης, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, στη Νέα Σμύρνη, στις 12.

Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία εν όψη του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα και ειδικότερα τις ήδη πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Σύσκεψη για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού θα πραγματοποιηθεί στη μία μετά το μεσημέρι, υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων Υπουργείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, και όλων των εμπλεκομένων φορέων. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν από αύριο τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας τη Μακεδονία, την Ήπειρο, και πιθανόν το Ιόνιο.

Αρχίζουν αύριο τα μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, δύο εβδομάδες μετά την επίσημη έναρξη του σχολικού έτους, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η θεομηνία και στα σχολικά κτίρια. Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με ανάρτησή του στο facebook τονίζει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η επιστροφή της σχολικής κοινότητας στα θρανία με τη μέγιστη ασφάλεια.

Συνεχίζεται και σήμερα στο Πεδίο του Άρεως το πρώτο φεστιβάλ φιλοζωίας το woof festival, με τη συμμετοχή φιλοζωικών σωματείων, κτηνιάτρων και εκπαιδευτών. Η μεγάλη γιορτή για τους τετράποδους φίλους και τους συνοδούς τους, θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη συναυλία, στις 8 το βράδυ.

Στο τένις, τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της κατέκτησε η Μαρία Σάκκαρη. Επικράτησε 2-0 της Αμερικανίδας Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ και αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του τουρνουά της Γκουανταλαχάρα.

Για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: Στις 5: Ολυμπιακός – Κηφισιά. 5 και μισή: Άρης – Παναιτωλικός. Στις 8: Βόλος – Αστέρας Τρίπολης και στις 8 και μισή: ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ. Χθες ΟΦΗ – Ατρόμητος: 1-1 και Πανσερραϊκός – Λαμία: 2-0.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα