back to top
30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Ν. Χαρδαλιάς: Οτιδήποτε αφορά στην ταλαιπωρία του πολίτη, θα είναι ευθύνη μου και στοίχημα καθημερινό

Διαβάστε επίσης

«Οτιδήποτε αφορά στην ταλαιπωρία του πολίτη, θα είναι ευθύνη μου και θα είναι στοίχημα καθημερινό» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Την επόμενη μέρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να να δώσουμε λύσεις. Και οι λύσεις που θα δώσουμε δεν θα είναι περιγραφικές. Θα πούμε στον κόσμο ακριβώς τι θα κάνουμε, πότε θα ξεκινήσουμε, ποια είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουμε και το κυριότερο πότε θα παραδώσουμε το έργο μας λειτουργικό, για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων του λεκανοπεδίου», πρόσθεσε

 Η Αττική υπογράμμισε, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μητροπολιτικά. Ζητήματα που αφορούν τη θωράκισή της, τα αντιπλημμυρικά, τα αντιπυρικά έργα που πρέπει να γίνουν, το κυκλοφοριακό, τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, όλα όσα φεύγουν από τα στενά όρια ενός δήμου, χρειάζεται να μπουν κάτω από κεντρικό έλεγχο.

Και ανακοίνωσε:

«Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες .ειδικά στο κομμάτι που αφορά την Μητροπολιτική διαχείριση. Οτιδήποτε ξεφεύγει από τα όρια ενός δήμου, δηλαδή τα προβλήματα στο κυκλοφοριακό, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια, όλα αυτά τα ζητήματα χρειάζονται Μητροπολιτική διαχείριση».

Επισήμανε ότι ευθύνη του περιφερειάρχη είναι να ανοίγει νέους δρόμους, να μπορεί να λειτουργεί συνεκτικά και να φέρνει στο τραπέζι όλους τους δρώντες. «’Ολοι είμαστε γρανάζια ενός μηχανισμού, αν ένα από τα γρανάζια δεν λειτουργήσει σωστά τότε καταρρέει όλος ο μηχανισμός. Είναι κάτι που όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί με τη διαχείριση κρίσεων το ξέρουμε, είναι κάτι που χρειάζεται διοικητικές και νομοθετικές παρεμβάσεις».

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην διαχείριση των απορριμμάτων, ξεκαθάρισε: «Η λογική που λέει ότι κάποιοι πρέπει να πάρουν όλο το βάρος της διαχείρισης των σκουπιδιών, είναι μακριιά από τη δική μου λογική. Έχουμε επτά περιφερειακές ενότητες που η κάθε περιφερειακή ενότητα πρέπει να διαχειριστεί τα απορρίμματα. Αφήνουμε πίσω κάθε παλιά λογική».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα