back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχείς οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από αέρος και θαλάσσης, των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου επεκτείνονται και οι χερσαίες επιχειρήσειςΓια «βίαιες συγκρούσεις» τις οποίες αντιμετωπίζει στη βόρεια και κεντρική Γάζα, μιλά η Χαμάς.  

Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Λωρίδα της Γάζας και το αποτέλεσμα θα είναι μια «ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι.    

Για γενική σύρραξη προειδοποίησε ο Ιρανός υπ. Εξωτερικών σε περίπτωση που ξεκινήσει η χερσαία εισβολή στη Γάζα.  

“Όνειδος” χαρακτήρισε την έγκριση ψηφίσματος από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, ο Ισραηλινός πρεσβευτής Γκιλάντ Ερντάν. “Η ιστορία θα μας κρίνει όλους” αναφέρει σε ανάρτησή του ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Επαναλαμβάνει την έκκλησή του για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων και την παράδοση των άκρως απαραιτήτων εφοδίων στη Λωρίδα της Γάζας. 

“Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω δράση, μετά τις επιθέσεις οργανώσεων συνδεομένων με το Ιράν εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων τα οποία σταθμεύουν στο Ιράκ και στη Συρία” τονίζει ο πρόεδρος Μπάιντεν, σε επιστολή του στον νέο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον. Η επιστολή βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πλήγματα σε δυο εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, και «οργανώσεις συνδεόμενες με αυτούς», στην ανατολική Συρία.  

Στη Θεσσαλονίκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλουη οποία θα παραστεί στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης ΟκτωβρίουΣτην παρέλαση στα Χανιά θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη Θεσσαλονίκη την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Στη Θεσσαλονίκη επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.     

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές των δρομολογίων στην Αθήνα και όλους τους δήμους της Αττικής, λόγω των μαθητικών παρελάσεων. Χωρίς στάση θα διέρχονται από τις 8 το πρωί, οι συρμοί του μετρό από το σταθμό του Συντάγματος. Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια του τραμ. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μαςwww.athina984.gr.     

Νεκρός εντοπίστηκε ο Ρόμπερτ Καρντ, ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους και είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 13 στη μικρή πόλη Λιούιστον της πολιτείας Μέιν, στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Στην αθλητική επικαιρότητα…    

Τη δεύτερη νίκη του στην Ευρωλίγκα πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε 95-81 της Μπασκόνια, στο ΟΑΚΑ. 

Και ο καιρός…. 

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα