back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Μ. Τσικρικά: Έως τα μέσα Νοεμβρίου να έχουν εμβολιαστεί για γρίπη κυρίως οι ευάλωτες ομάδες και οι υγειονομικοί

Διαβάστε επίσης

Αργή, αλλά σταθερή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα εν μέσω νέων μεταλλάξεων, όπως προκύπτει από τις αναφορές του ΕΟΔΥ.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι περισσότεροι από 1.000 ασθενείς με Covid-19 χρειάστηκε να νοσηλευτούν έως τις 22 Οκτωβρίου, ενώ 63 έχασαν πρόσφατα τη μάχη για τη ζωή τους και από άλλα, υποκείμενα νοσήματα, γίνεται αντιληπτή η ανάγκη να προχωράμε με γερά, προσεκτικά βήματα και να εμβολιαζόμαστε. Ιδιαίτερα στη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου, η οποία χαρακτηρίζεται και από την εμφάνιση της εποχικής γρίπης.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να εμβολιαζόμαστε, να προφυλασσόμαστε και πάνω απ όλα να ενημερωνόμαστε σωστά, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τον κορωνοϊό, την εποχική γρίπη ή αυτές που αφορούν στο κατώτερο αναπνευστικό όπως η πνευμονία» προειδοποίησε η Δρ. Σταματούλα Τσικρικά, πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας και πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Σωτηρία.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 καλεσμένη του Γιώργου Αποστολίδη, χαρακτήρισε ωστόσω «αναμενόμενη την αύξηση περιστατικών και θανάτων από κορωνοϊό, δεδομένου του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, χωρίς καλό εξαερισμό». Πρόσθεσε μάλιστα ότι στην εμφάνιση αυξητικών τάσεων -νωρίτερα από το αναμενόμενο- συνέτεινε η πολιτική δραστηριότητα στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την κυρία Τσικρικά, «αυξημένη νοσηρότητα εκδηλώνεται σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν αιματολογικά και χρόνια αναπνευστικά ή μεταβολικά προβλήματα. Συχνά δε χρειάζεται να ενισχυθούν περαιτέρω με χορήγηση αντιϊκών φαρμάκων ή να νοσηλευτούν».

Κλείνοντας, υπενθύμισε γι άλλη μια φορά τα οφέλη του εμβολιασμού

«Καλό είναι έως τα μέσα Νοεμβρίου να έχουν θωρακιστεί απέναντι στη γρίπη κυρίως οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και οι υγειονομικοί προκειμένου να κτιστεί το τείχος ανοσίας. Όσοι είναι άνω από 65 ας κάνουν το ενισχυμένο και εάν δεν θέλουν, το απλό».

Για δε τον κορωνοϊό απηύθυνε σύσταση για χρήση του επικαιροποιημένου σκευάσματος μετά από σχετική συνεννόηση με τον θεράποντα γιατρό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα