back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Η Τουρκία θα αποτελέσει τελικά σταθμό της περιοδείας του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή αύριο το μεσημέρι. Συγκεκριμένα ο κ. Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία για δύο ημέρες από την Κυριακή, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μέση Ανατολή εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από ένα διπλωματικό θρίλερ καθώς αν και οι Τούρκοι είχαν ανακοινώσει την επίσκεψη δεν υπήρχε επίσημη επιβεβαίωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Λίγο νωρίτερα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του από το Αμάν τόνισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο μόνος βιώσιμος δρόμος είναι μια λύση δύο κρατών με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να έχουν το νόμιμο δικαίωμα να παραμείνουν σε ένα δικό τους κράτος», ανέφερε

Τον πρέσβη της στο Τελ Αβίβ ανακαλεί η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους. Νωρίτερα, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «δεν είναι πλέον συνομιλητής μας με κανέναν τρόπο. Τον διαγράψαμε. Θα ανακοινώσω την απόφαση για το θέμα αυτό στις επαφές που θα έχουμε στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Άλλο ένα βήμα του προέδρου της Τουρκίας, που τάσσεται στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς» είναι η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ στα λεγόμενα του τούρκου προέδρου μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Φρένο στην έξοδο ξένων υπηκόων από τη Γάζα έως ότου το Ισραήλ εγγυηθεί ότι τα ασθενοφόρα από τον παλαιστινιακό θύλακα μπορούν να φτάσουν στο πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο, βάζει η Χαμάς. Αυτό δήλωσε σήμερα στο CNN Αμερικανός αξιωματούχος.

Η απαίτηση αυτή ήρθε μετά την παραδοχή του Ισραήλ ότι επιτέθηκε σε ασθενοφόρο έξω από το νοσοκομείο Αλ Σιφά της πόλης της Γάζας, τη μεγαλύτερη ιατρική εγκατάσταση στον θύλακα.Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι το ασθενοφόρο χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χαμάς

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά στην Κάρυστο, σύμφωνα με την πυροσβεστική που νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά.

.Ανεμοστρόβιλος μικρής διάρκειας και τοπικής εμβέλειας έπληξε το μεσημέρι του Σαββάτου την πόλη της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα στον προαύλιο χώρο ενός σούπερ μάρκετ και να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην Εύβοια με συνέπεια να πέσουν δέντρα μέσα στους δρόμους κόβοντας κυριολεκτικά την κυκλοφορία σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε ορισμένα λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Κανονικά θα εκτελεστούν στις 10 το βράδυ τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο από πλοία κλειστού τύπου. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου

Ένας γιατρός τραυματίστηκε ελαφρά όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος στην Θεσσαλονίκη.

Στο Νεπάλ τουλάχιστον 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που έπληξε αργά χθες το βράδυ την περιοχή Τζάτζαρκοτ, όπου αρκετά κτίρια κατέρρευσαν.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ :

Λαμία- Παναθηναϊκός 1-2

Αυτή την ώρα Κηφισιά- ΑΕΚ.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος θα είναι για αύριο με θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα