back to top
24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξαιρετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο κ. Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κύπρου για την πρωτοβουλία του για τον ανθρωπιστικό διάδρομο, για την βοήθεια που παρέχει η χώρα σε πολλά επίπεδα, για την στάση της Κύπρου γενικότερα ως χώρα «που συνομιλεί με όλους» και για την βοήθεια στις επιχειρήσεις εκκένωσης.

Νωρίτερα ο Άντονι Μπλίνκεν είχε συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα , σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Δυτική Όχθη. Ο Αμπάς σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του είπε στον Μπλίνκεν ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση εκεχειρία και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Επίσης έκανε λόγο για «γενοκτονία» που διεξήχθη στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο Μπλίνκεν υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί για τη μεταφορά της βοήθειας στη Γάζα και την αποκατάσταση των απαραίτητων υπηρεσιών εκεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Το Ιράν δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα “πληγούν σκληρά” αν η Ουάσινγκτον δεν εφαρμόσει εκεχειρία στη Γάζα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας που μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Σε απόρριψη των εκκλήσεων για εκεχειρία στη Γάζα προχώρησε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, έως ότου απελευθερωθούν και οι τουλάχιστον 240 Ισραηλινοί όμηροι που συνέλαβε η Χαμάς κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Οι απομακρύνσεις των τραυματιών από τη Γάζα και των κατόχων ξένων διαβατηρίων μέσω του περάσματος της Ράφα στην Αίγυπτο ανεστάλησαν από χθες, όπως είπαν στο Ρόιτερς δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας και μια νοσοκομειακή. Οι συγκεκριμένες πηγές είπαν ότι οι απομακρύνσεις ανεστάλησαν έπειτα από τον ισραηλινό βομβαρδισμό την Παρασκευή ασθενοφόρου στη Γάζα που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά τραυματιών.

Την ίδια ώρα οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας δήλωσαν ότι εντόπισαν εκτοξευτές ρουκετών της Χαμάς σε κοντινή απόσταση από μια πισίνα και μια παιδική χαρά.

Χρήση δακρυγόνων και ρίψεις νερού με κανόνι έκανε η τουρκική αστυνομία σήμερα για να διαλύσει φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση έξω από μια στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ όπου στεγάζονται αμερικανικά όπλα και στρατεύματα.

Μέλη οικογενειών ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα δεχθεί αύριο στις 11 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου όπου ένας πατέρας ήταν στο αυτοκίνητο με την κόρη του για πάνω από 15 ώρες μπλοκάροντας και τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο. Ο άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητο μαζί με την κόρη του και συνελήφθη από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης. 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος. 0-0 στο 26’

Επτά και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και

στις 8 και τέταρτο: Άρης – Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα